София. Правителството удължи изпълнението на национална програма Европейски научни мрежи“,

...
София. Правителството удължи изпълнението на национална програма Европейски научни мрежи“,
Коментари Харесай

Правителството удължи изпълнението на национална програма „Европейски научни мрежи“

София. Правителството удължи осъществяването на национална стратегия „ Европейски научни мрежи “, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет . Правителството промени Национална стратегия „ Европейски научни мрежи “, като удължи периода на осъществяване на плановете, финансирани по нея, от до две години на до три години. Удължаването на периода ще разреши да се извършат изцяло забавените или отсрочени заради въведените противоепидемични ограничения по отношение на COVID-19 действия - научни задания, образуване на образования, присъствени конференции и семинари и други То ще способства за реализиране на главната цел на програмата, а точно надграждане на научния потенциал на българските висши учебни заведения и научни организации посредством присъединяване им в европейски научни мрежи. Ще се изградят устойчиви партньорства, които ще имат влияние върху модернизирането на висшите учебни заведения и научните организации в страната посредством привличане на експерти от чужбина, увеличение плановия потенциал, опция на извличане на нови познания и за увеличение на резултатите от взаимните научни проучвания, включване на повече млади учени, растяща публикационна интензивност и други

Електронната идентификация се чака да бъде построена в границите на 2022 година. Със свое решение държавното управление разпореди на министъра на електронното ръководство да построи софтуерна опция за електронна идентификация посредством мобилно устройство в границите на 2022 година, както и да предложи нужните в тази връзка промени в обвързваното законодателство. Целта на признатия акт е да се даде спомагателна опция за отдалечено идентифициране на потребителите на електронни административни услуги още през актуалната календарна година. По този метод се взема решение дългогодишният проблем с неналичието на необятно публикувано, налично, несъмнено, елементарно за потребление и гратис средство за електронна идентификация, ситуирано комфортно в мобилно устройство.

Създава се народен координационен механизъм за транспортните планове, финансирани по Механизма за Свързана Европа 2021-2027. Министерският съвет утвърди народен координационен механизъм за обзор на плановата подготвеност, приоритизиране и мониторинг на осъществяването на плановете в бранш „ Транспорт “ по Механизма за Свързана Европа (МСЕ) през програмния интервал 2021-2027. Целта на координационното звено е реализиране на оптимално обмисляне на вложенията, подготовка на планове с задоволителна степен на зрялост и качество, както и надграждане на транспортните планове по Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година То ще включва представители на всички заинтригувани страни - министерства, организации, сдружения, имащи отношение към подготовката, утвърждението и осъществяването на плановете. Бюджетът за бранш „ Транспорт “ по МСЕ за интервала 2021-2027 година е 25,81 милиарда евро, от които 11,29 милиарда евро са за страните, които дават отговор на изискванията за приемане на поддръжка от Кохезионния фонд и 1,69 милиарда евро са планувани за военна подвижност. Основен фокус още веднъж е подложен върху модернизирането на железопътната, пътната, вътрешно-водната и морска инфраструктура, както и обезпечаване на безвредна и сигурна подвижност. Съществен приоритет ще бъде даден на по-нататъшното развиване на TEN-T мрежата, с акцент върху изчезналите връзки и трансграничните планове с добавена стойност за Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР