София. Правителството получава подкрепата на ПП АБВ, но не непременно

...
София. Правителството получава подкрепата на ПП АБВ, но не непременно
Коментари Харесай

АБВ с подкрепа за правителството, но не непременно оглавено от Кирил Петков

София. Правителството получава поддръжката на Политическа партия АБВ, само че не безусловно управлявано от Кирил Петков. Председателят на партията Румен Петков изясни, че на дневен ред са стратегически за страната ни въпроси и следващи парламентарни избори и неустойчивост ще забавят, някъде и съдбовно, тяхното разрешаване, оповестиха от Политическа партия АБВ . Той акцентира, че наред със секторите, които понасят голяма политическа и социална рецензия, има извънредно съществени позитивни резултати в други посоки. И даде за образец работата на общественото, икономическото ведомство, в земеделското и Министерството на туризма.
Разпускането на Народното събрание ще докара до редица нежелани последици, означи Румен Петков и изясни, че това ще подсигурява този Висш съдебен съвет в този му тип - нужна доста по-голяма диалогичност на премиера за запазване на опцията Народното събрание да продължи своята работа.
„ Да сме наясно, че правосъдната промяна не е стартирала – тя не се изчерпва със закриването на профилираните съд и прокуратура. Включва и преосмислянето и на КПКОНПИ “.
Петков акцентира също нуждата от приемането в незабавен порядък на 22 закона, които да подсигуряват на бита и стопанската система евросредствата за възобновяване – нещо, което ще се забави доста, в случай че бъде необуздано Народното събрание.
„ Несигурността в газовите доставки – за идващите месеци продължава да тежи на бизнеса високата цена на газа, в случай, че можеше да подсигуряваме надалеч по-ниска. Това води до поетапното затваряне на химическите (торовите) фабрики, стъкларските фабрики, комбината за цветни метали в Пловдив и редица други предприятия, чието произвеждане е директно обвързано с огромни количества газ “.
Петков означи също, че съставът на ЦИК не е обновен и не дава отговор на днешната справедлива политическа действителност, от там – и РИК и ОИК.
Председателят на АБВ прикани за изключително внимание и отговорност при организацията и провеждането на митингите – уредниците би трябвало да вземат всички ограничения за недопускане на стълкновения и произшествия. Той сподели също, че АБВ ще вземе присъединяване в митингите в поддръжка на държавното управление. Подчерта обаче, че това никога не е поддръжка за сегашния министър-председател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР