София. Правителството одобри законопроект, с който се предлага удължаване до

...
София. Правителството одобри законопроект, с който се предлага удължаване до
Коментари Харесай

Правителството предлага на парламента законопроект за удължаване до 31 март 2022 година на действието на определени разпоредби от годишните бюджетни закони за 2021 г.

София. Правителството утвърди законопроект, с който се предлага удължение до 31 март 2022 година на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 година. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Поради обективно стекли се условия държавният бюджет за 2022 година няма да бъде признат преди началото на идната бюджетна година. Поради това, с оглед основаване на предпоставки за обезпечаване на финансирането и осъществяването на обществени помощи и други заплащания, размерите на които се дефинират с годишните бюджетни закони, с предлаганите разпореждания се цели постигането на правна сигурност и гарантиране правата и законните ползи на жителите за използване на специфичните закони, уреждащи характерни публичния връзки до 31 март 2022 година.

Изпълнението на законопроекта ще се обезпечи финансово в изискванията на деяние на наредбата на член 87 от Закона за обществените финанси, който урежда главните въпроси, свързани със събирането на приходите, осъществяването на разноските и даването на прехвърляния.

В рамките на оферти от държавното управление законопроект се предлага също по този начин отсрочване на прекосяването на Централния указател на особените залози към Агенция по вписванията с 1 година. Отлагането е подбудено от нуждата да бъде построен съвременен, напълно съгласуван с европейското право указател, който да дава отговор на потребностите на потребителите. Отлагането ще се реализира с изменение на преходните и заключителните разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Закона за особените залози.

Част от аргументите за забавянето са свързани с нуждата от точно разрешаване на въпросите, които пораждат във връзка с миграцията на данните от настоящата система в новата осведомителна система, както и нуждата от нова организация и нова софтуерната реализация на Централния указател на особените
залози за същият да бъде проведен като независим указател към Агенцията по вписванията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР