София. Правителството одобри доклада за резултатите от заседанието на Съвета

...
София. Правителството одобри доклада за резултатите от заседанието на Съвета
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от Съвета на ЕС по околна среда

София. Правителството утвърди отчета за резултатите от съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по околна среда, извършено на 20 декември 2021 година в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на институцията . Министрите разискаха напредъка по законодателния пакет „ Подготвени за цел 55 “, който цели равнене на европейската законодателна рамка с откритите климатични цели за 2030 година и 2050 година Страната ни посочи, че ще подходи с нужното внимание, отговорност и храброст във връзка с търсенето на верен баланс сред икономическа успеваемост, съответно систематизиране на напъните и изгодите от прехода, обществена правдивост и екологосъобразност.
Предмет на разискване беше и предлагането за Регламент по отношение на батериите и отпадъчните акумулатори.

Дискутирани бяха заложените цели и периоди за тяхното реализиране, ръководството на боклуци от акумулатори, условията за рециклирано наличие, за етикетиране и информация и наредбите по отношение на въглеродния отпечатък. България изрази позиция, че е належащо да се реализира правна изясненост, оптималната акуратност и координация на наредбите и оптимално равнище на упоритост във връзка с заложените цели и периоди.

Участниците в Съвета обмениха отзиви и по новата Стратегия на Европейски Съюз за почвите за 2030 година Дискусията се концентрира върху адекватността на плануваните ограничения с оглед реализиране на заложените цели, основаване на задоволителна еластичност и отчитане на националните условия и съществуващи политики в идното законодателно предложение за опазването на почвите.
България поддържа показаната от Литва нота, в която се показва потребността от обезпечаване на сходство сред пакета „ Мобилност I “ и пакета „ Подготвени за цел 55 “ в екологичен аспект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР