София. Правителството одобри 4 200 000 лева за 2021 г.

...
София. Правителството одобри 4 200 000 лева за 2021 г.
Коментари Харесай

Държавата отпуска 4 200 000 лева за три национални научни програми за 2021 г.

София. Правителството утвърди 4 200 000 лв. за 2021 година за осъществяването на три национални научни стратегии, утвърдени през септември 2018 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Средствата са за осъществяване през четвъртата година на стратегиите „ Опазване на околната среда и понижаване на риска от неподходящи феномени и естествени бедствия “, „ Здравословни храни за мощна биоикономика и качество на живот “ и „ Иновативни нискотоксични биологично-активни средства за прецизна медицина “ (БиоАктивМед).

Целта на националните научни стратегии е превъзмогване на фрагментацията в научноизследователската система, интеграция и консолидиране на научноизследователския капацитет, споделено потребление на построената инфраструктура, както и централизация на финансови запаси за решение на значими за обществото проблеми. Основни цели на стратегиите са привличане на наши учени за изследователска работа в български научни и научно-образователни институции, прехвърлянето на познания и косвеното възстановяване на качеството на висшето обучение в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР