София. По време на пандемията показахме, че можем да се

...
София. По време на пандемията показахме, че можем да се
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров, УНСС: По време на пандемията показахме, че можем да се справим с всякакви предизвикателства, ние се дигитализирахме и развихме информационните технологии

София. По време на пандемията показахме, че можем да се оправим с всевъзможни провокации, ние се дигитализирахме и развихме осведомителните технологии. Това сподели ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров по време на представянето на юбилейния сборник „ 100 години УНСС “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Минахме и уповавам се към този момент сме към края на този сложен интервал, обвързван основно с пандемията, което ни принуди да покажем доста благоприятни условия – ние се цифровизираме, развихме нашите цифрови умения, почна да се харесва на сътрудниците, че могат да вършат интернационалните конференция, предавани онлайн. Лека бавно нещата ще вървят в тази посока. Но въпреки всичко присъственото образование има значение. Но нямаме просто друга опция. Знам, че има такава носталгия, само че в последна сметка здравето и живота на хората са приоритет “, акцентира той.

Ректорът добави, че са мислили разнообразни разновидности и съобщи, че е актуализирана осведомителната инфраструктура.
„ Минахме през такива интервали преподаватели се разболяваха, студенти и администрация, само че нито за ден работата на университета не е серпантина и считам, че сполучливо се справихме с тези проблеми. Университетът сподели, че е същински университет, същинска гилдия, която се стегна и за няколко дни преминахме през този временен интервал към цифровото образование “, добави проф. Димитров.

„ Тази насилствена, не бих го нарекъл още, промяна се случва в някаква степен, само че тя е обвързвана с други процеси, които ни чака в бъдеще. Успешно стартираният план за европейски университет, в който ние сме консорциум с още седем европейски водещи бизнес университети, както и дигитализацията е водещ приоритет. Преди две седмици нашият университет беше класиран в два плана за рационализация на висшето обучение. В единият ние сме водещи с към 5 милиона лв. с 4-5 български университета и 11 - 14 задгранични асоциирани сътрудници, където дигитализацията отново е приоритет “, сподели още той.

Ректорът акцентира, че се доста интензивно развиват осведомителните технологии и съобщи, че университетът е посочил, че може да се оправи с всевъзможни провокации.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР