София. По повод 29 юни – Национален ден на безопасността

...
София. По повод 29 юни – Национален ден на безопасността
Коментари Харесай

Информационна кампания „Животът е с предимство“ ще се проведе в София

София. По мотив 29 юни – Национален ден на сигурността на придвижването, и като част от план „ Животът е с преимущество “, Столичната организация на Българския Червен кръст провежда празник навън. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . Целта е да се сложи необятен обществен акцент върху систематични и ефикасни дейности за повишение равнището на сигурността на придвижването по пътищата и опазването на здравето и живота на учениците от София.

Събитието „ Животът е с преимущество “ е осведомителна акция, напълно създадена от доброволците на Столичната организация на БЧК, и включва рекламни материали, викторина с въпроси и разнообразни игри за деца на тематика пътна сигурност и други Предвидена е забавна проява от доброволци на Младежкия спешен екип /МАЕ-София/ на техники по оказване на първа долекарска помощ на потърпевши при пътнотранспортен случай със симулация на конфликт сред автомобил, велосипедист и пешеходец.

За събитието са поканени представители на отдел „ Пътна полиция-СДВР, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, членове на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София, доброволци и чиновници на БЧК-Столична организация и други заинтригувани страни.

Проектът „ Животът е с преимущество ” е финансиран по Програма на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София /СБДДС/ и цели да способства за повишение познанията по сигурността на придвижването на учениците от столичните учебни заведения като най-рискови групи за пътнотранспортни катастрофи. Чрез поредност от интерактивни действия, предоставящи познания и умения за сигурността на придвижването на база полемики на младежите-обучители с учениците, както и запознаването им с техники за оказване на помощ при случай, работни ателиета, осведомителна акция и посредством методите „ Учене посредством игра “ (за по-малката възрастова група) и „ Връстници образоват връстници “ (за по-големите ученици) се цели и насърчаване на умения за безвредно държание на пътя, нулева приемливост към използването на алкохол и наркотични субстанции и експанзията на пътя.

Събитието ще се състои на 29 юни 2021 година /вторник/ от 16.30 до 19.00 ч. в Княжевска градина при паметника на Съветската войска от страната на бул. „ Цар Освободител “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР