София. Паважната настилка по бул. Дондуков“ ще бъде запазена, като

...
София. Паважната настилка по бул. Дондуков“ ще бъде запазена, като
Коментари Харесай

София: Двупосочна велоалея ще бъде изградена в едното платно на столичния бул. „Дондуков“

София. Паважната настилка по бул. „ Дондуков “ ще бъде непокътната, като в едното платно ще се построи двупосочна велоалея с павета. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова след оповестяването на Програмата и главните цели на „ София - Европейска столица на спорта " за 2018 година Тя изясни, че преди няколко дни е било импортирано предложение за смяна в плана, който към този момент е координиран. Фандъкова напомни, че от Министерството на културата са били с гледище за опазване на паважната настилка. Павета ще има в това число и по трамвайните линии, където в този момент има бетон. Тротоарите ще са с унипаваж. Велоалеята също ще е с унипаваж, който е очакван да бъде подобаващ за създаване на велоалея.
Фандъкова добави, че там, където сега се реконструират улици и булеварди и има опция, на всички места се маркират или построяват велоалеи. По думите ѝ следва да стартира работа по подготовката за разширението на бул. „ Монтевидео “ в регион „ Овча купел “, където също ще продължи велоалеята, която към този момент е построена с реконструкцията на първия стадий. Такава се планува и в един сектор по ул. „ Георги С. Раковски “. „ Участъкът не е стеснен – той е там, където сега стопират коли, само че не би трябвало да го вършат. Това е секторът малко след бул. „ Цар Освободител “ до бул. „ Патриарх Евтимий “ при Френската гимназия. Вече в другия сектор е позволено паркирането и там е малко по-трудно “, изясни Йорданка Фандъкова.
Малко по-късно в обществената мрежа Facebook кметът на София разгласи, че от началото на юли ще бъдат увеличени рейсовете на градския превоз до Витоша с откриване на нова линия №163 и повече коли по линия №66. Експресният рейс № 163 ще добавя съществуващия № 63, който също ще се движи по маршрута си, както и сега от понеделник до неделя. Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 година Чрез нея времето за пътешестване ще бъде кратко с близо 10 минути, защото експресната линия няма да стопира на всички спирки по линията на 63, а единствено на най-оживените. Това са: „ бул. Цар Борис III “, сп. „ ж.к. Красно село “, сп. „ Ул. Тодор Каблешков “, сп. „ НИМ “, сп. „ кв. Бояна “, сп. „ Бялата чешма “, сп. „ Тихия ъгъл “, сп. „ Дендрариум “, сп. “Златните мостове. Първият курс ще бъде в 6.34 ч. в посока бул. „ Цар Борис “ – „ Златните мостове “, а финален противоположен курс от Витоша към града - в 19.45 часа.
Фандъкова написа още, че от 28 юни по линията на рейс 111 е повишен броят на транспортните средства с две коли за целия ден през делниците, а във върхов интервал се движат 6 съчленени рейса. Освен това, в летните съботи и недели, които са най-натоварени, ЦГМ планува повече коли и по линия №66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „ Морени “. По думите ѝ в 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока Зоопарка към хотел „ Морени “, а финален курс в противоположната посока е в 18.00 ч. Тя прецизира, че от 5 юли повече коли ще обслужват автобусни линии 11, 120 и 604. Оттогава се възвръща и остарялото разписание за рейсовете с номера 73 и 67. Фандъкова посочи още, че за делничните дни към този момент е върнато разписанието на трамвайните линии с номера 5, 7 и 22 А.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР