София. Първите специални посетители на центъра са учениците от 5

...
София. Първите специални посетители на центъра са учениците от 5
Коментари Харесай

В София отваря врати Образователен център на ЕКОПАК

София. Първите специфични гости на центъра са учениците от 5 „ а “ клас на столичното 38 ОУ „ Васил Априлов “, които станаха спечелили в пилотното издание на взаимната акция на ЕКОПАК и Столична Община Екоклас и събраха най-голямо количество употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. С тях ще бъде и зам.-кметът на Столичната община с сектор „ Зелена система екология и земеползване “ Десислава Билева.

В началото на новата образователна година самодейността на Столичната община и ЕКОПАК ще се разрасне и ще се трансформира в съревнование за разделно събиране сред учебните заведения в 3 столични региона.

В Образователен център на ЕКОПАК деца и възрастни могат да се срещнат с историята, правилата и процеса на разделно събиране и преработване и да видят къде отиват събраните от всички софиянци боклуци от опаковки и какво се случва с тях. Целта е децата да се убедят в изгодата от разделното събиране и преработването на отпадъците.

Центърът беше затворен за визити повече от 2 години поради здравните и епидемиологични ограничавания, наложени от международната пандемия и на следващия ден обновеното пространство отваря порти за първите си гости.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР