София. Отношенията ни с България ще продължават да се развиват

...
София. Отношенията ни с България ще продължават да се развиват
Коментари Харесай

Зам.-директорът на Държавния Ермитаж проф. Георгий Вилинбахов: Отношенията ни с България ще продължават да се развиват и след изложбата „Мечът на хан Кубрат“

София. Отношенията ни с България ще не престават да се развиват и след изложбата „ Мечът на хан Кубрат “. Това сподели заместник-директорът на Държавния Ермитаж в Санкт Петербург проф. Георгий Вилинбахов по време на откриването на изложбата „ Мечът на хан Кубрат “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ За мен е чест да участвам тук и да отбележим дружно празника на българската книжовност. Ермитажът има дълги връзки с нашите сътрудници от България “, съобщи проф. Вилинбахов и уточни, че откриването на изложбата има огромно значение. „ Дните на Ермитажа се организират с помощта на срещите на министъра на културата Боил Банов с генералния шеф на Ермитажа, които се организираха през 2018 година Историческите и културни връзки сред България и Русия съществуват от дълго време. Изключително огромно значение имат културните и езикови връзки сред двете страни, както и религията “, уточни той.
Проф. Вилинбахов съобщи, че въз основата на тези обичаи и с помощта на проявената благосклонност, ще не престават положителните връзки сред Русия и България, „ Бих желал да изразя своята признателност на нашите другари в София и да благодаря и на сътрудниците от Ермитажа за опцията да се провежда тази галерия. Смятам, че бихме могли да предприемем нови крачки в развиването на нашите връзки и още тази есен да има нови дейности “, сподели още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР