София. Отбелязваме Световния ден за борба сс ХИВ/СПИН. Тази година

...
София. Отбелязваме Световния ден за борба сс ХИВ/СПИН. Тази година
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

София. Отбелязваме Световния ден за битка сс ХИВ/СПИН. Тази година събитието ще премине под световното мото „ Узнай своя статус ” и се отбелязва за тридесета поредна година в целия свят. За първи път Световният ден за битка със СПИН е маркиран през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в устрема си да насочи публичното внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае нуждата от поддръжка и схващане за хората, живеещи с ХИВ, афишира 1 декември за Световен ден за битка със СПИН.
От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на Организация на обединените нации за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за битка със СПИН дава началото на целогодишна акция с акцент върху предварителната защита, образованието и информираността.
От 10.00 до 14.00 часа всички жители и посетители на София ще имат опция да получат анонимно и гратис проучване и консултиране за ХИВ в специфичен мобилен медицински кабинет, ситуиран на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ № 62-66, наоколо до Лъвов мост. Специалисти ще дават информация по какъв начин и къде всеки може да ревизира своя статус за ранно разкриване на инфектирани лица и своевременното им ориентиране за лекуване.
Българският юношески червен кръст - София провежда огромна осведомителна акция във връзка Световния ден за битка с ХИВ/СПИН. От 14.00 до 18.00 часа в подлеза на метростанция „ Сердика “ доброволците на БМЧК - София ще проведат осведомителна акция с игри и викторини, ще раздават червени панделки и брошури. В 18.30 часа пред църквата „ Св. Неделя “ доброволци, другари и всички искащи ще оформят „ жива панделка “ в символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.
Фасадата на един от знаците на столицата – Националния замък на културата, ще бъде осветена в алена светлина във връзка Световния ден за битка със СПИН в часовия диапазон сред 18.00 и 20.00 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР