*** София.От 9.30 часа в ЦИК ПП Изправи се България ще

...
***
София.От 9.30 часа в ЦИК ПП Изправи се България ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 15 август 2022 г.

***

София.
От 9.30 часа в ЦИК Политическа партия Изправи се България ще се записва за присъединяване в изборите на 2 октомври.

Новата обществена групировка слага като собствен главен приоритет повишението на приходите на българите, превъзмогване на неравенствата и оправянето с инфлацията, повишаващите се цени на горива, сметки, храни, обедняването на хората.

***
София.
От 11.30 часа на бул. „ Княгиня Мария Луиза " № 91, ще започва работата на нов Център за административно обслужване на български жители. Събитието ще почете и министър Иван Демерджиев.

Новият център е още една опция за българските жители, които ще могат да подават заявки за издаване на персонални карти, паспорти и свидетелства за ръководство на МПС (СУМПС/.

***
София.
От 12.00 часа, пред Паметника на медицинските чинове, починали във войните (в градинката пред ВМА) с 1-минутно безмълвие ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, служители на реда, доброволци и жители, починали при спасяването на човешки живот.

***
София.
В 15.00 часа на ВИП Терминала на летище София ръководителят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров ще одобри пратка от 35 тона филантропична помощ от Англия, предопределена за потърпевшите от спора в Украйна.

***
Благоевград/с. Лешко.

В 12.30 часа в село Лешко, община Благоевград ще бъде отслужен освет /освещаване на курбана/ и ще бъде даден курбан за здраве на поданици и посетители на селото.

***
Бургас.
От 18.00 часа пред постройката на Бургаска Художествена Галерия " Петко Задгорски ", ще се състои публично разкриване и връчване на награди и номинации, на Национална Изложба, биенале за модерно българско изобразително изкуство Бургас, 2022г. " ПРИЯТЕЛИ НА МОРЕТО "

***
Варна.
От 8.30 часа ще във връзка празника на Варна, стартира тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „ Успение Богородично ", а в 10 часа ще бъде тържествено повдигнат флагът на града.
В 20.00 часа в Летния спектакъл ще стартира гала по връчване на почетни звания и оценки. За настроението на феновете ще се погрижат фолклорен отбор Варна, Поли Николова, Георги Шопов, Петя Буюклиева и Георги Христов.

В 20,30 часа е началният час на празничният концерт край фонтана на пл. „ Независимост ", с присъединяване на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера - Варна: Илина Михайлова, Ирина Жекова, Михаела Берова, Венцеслав Атанасов, Валерий Георгиев, с диригент: Кръстин Настев.

***
Силистра.
От 11.00 часа ще се състои откриването на преобразеното детското поделение #Светулка в регионалната многопрофилна болница в Силистра. То е втората светулка в мрачните условия за детско опазване на здравето в България. Първата е в болничното заведение в Айтос.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала „ Сливен ", ще се организира литературно-музикалният концерт „ Културни хоризонти ", който трябваше да се състои на Крепост „ Туида "

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина ", ул. „ Българско опълчение " 69 ще се състоят мероприятията: Вълшебна библиотека. Програма „ В страната на загадките ": Пътешествие в предишното -Гластънбъри и крал Артур; Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка „ Сръчковци ".

***
Шумен.
От 10.00 до 12.00 часа в детски отдел на Република България „ Стилиян Чилингиров " ще се организира детска работилница за изкуство - Клуб „ Морска акваристика "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР