*** София От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър

...
*** София От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 25 декември

*** София

От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " ще стартира Божествена света Литургия за Рождество Христово, управлявана от Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

От 18.00 часа в зала „ България” ще се състои обичайният Коледен концерт на Хора на софийските момчета и Софийската филхармония с диригент Адриана Благоева.

От 20.00 часа в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще стартира обичайният благотворителен театър „ Българската Коледа “. На него ще участват президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева.

*** Бургас

От 14.00 часа на площад „ Атанас Сиреков “ ще се организира обичаен фолклорен коледен концерт с присъединяване на ПФА „ Странджа “, с живописен началник Марио Егов.

*** Варна

От 11.00 часа в храм „ Св. Атанасий “ ще се състои празнична стратегия с присъединяване на църковния хор при храма, децата от неделното учебно заведение и школите по изкуства във връзка Рождество Христово.

*** Велико Търново

От 19.00 часа на пл. „ Цар Асен І “ ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “.

*** Враца

От 9.00 часа в катедралния храм „ Св. 12 апостоли” ще стартира празнична света Литургия за Рождество Христово, управлявана от Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий.

*** Горна Оряховица

От 15.00 часа в кв. „ Калтинец “ ще се състои Коледуване на детски танцов състав при НЧ „ Пробуда-1904 “ под надпис „ Коледа – вяра за на следващия ден “.

*** Горна Оряховица./ с. Правда

От 10.00 часа в НЧ „ Звезда - 1905 “ ще се състои посрещане на Дядо Коледа – игри и занимания за най-малките поданици на село Правда.

От 11.00 часа в НЧ „ Звезда - 1905 “ ще бъде открита галерия на сурвакници и показване на обичая „ Коледуване “.

*** Казанлък

От 11.00 часа на площад „ Севтополис “ ще се състои обичайно коледно мегданско хоро. Празникът ще бъде съпроводен от осъществявания на танцов състав към Народно читалище „ Жар – 2002 “.

*** Пловдив

От 9.30 часа от зала „ Колодрума “ ще потегли коледно благотворително мотошествие, което ще премине през Центъра за настаняване от фамилен вид „ Майка Тереза”, Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания на ул. „ Ген. Тотлебен “, Комплекса за обществени услуги „ Олга Скобелева “ и Кукленския манастир „ Свети Безсребреници Козма и Дамян “.

От 12.00 часа на откритата сцена на площад „ Стефан Стамболов “ ще се състои концерт на музикантите от Биг Бенд – Пловдив и гениите от „ Арт Войс Център “ във връзка Коледа.

*** Свищов

От 10.30 часа от административната постройка на Община Свищов Дядо Коледа ще направи своята обичайната обиколка на града. Заедно със Снежанка и джуджетата той ще зарадва жителите на Свищов и ще раздаде дарове на дребни, и огромни. От 11.00 часа в храм „ Св. Преображение Господне” ще се състои Коледен концерт на Първи български хор „ Янко Мустаков” с диригент Елизабет Людмилова.

От 11.00 часа в храм „ Св. Преображение Господне” ще се организира Коледен концерт на Първи български хор „ Янко Мустаков”.

*** Стара Загора

От 11.30 часа на площада пред Общината ще се състои общоградският празник „ Добре ми пристигнали, коледари! “ с присъединяване на фолклорни групи от Стара Загора.

*** Ямбол

От 11.00 часа пред читалище „ Пробуда “ в квартал „ Каргон “ ще стартира емблематичният за града фестивал на танцуващите ямболски коледари „ Ямболски коледарски буенек “. В 12.00 часа фестивалът ще се придвижи пред читалище „ Зора “ в градския парк, а от 13.30 часа - в двора на ОУ „ Любен Каравелов “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР