*** София.От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков 2,

...
*** София.От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков 2,
Коментари Харесай

Предстоящо в страната на 8 ноември 2017

***
София.
От 11.30 часа, в Гербовата зала на „ Дондуков " 2, президентът Румен Радев ще връчи националния байрак на участниците в 26-та българска Антарктическа експедиция.

***
София.
В зала 1 на Националния замък на културата, президентът Румен Радев ще взе участие в церемонията във връзка отбелязването на 100-годишнината от основаването на Медицинския факултет и Медицинския университет в София.

***
София.
В 09.00 часа ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

***
София.
В 13.30 часа ще стартира съвещанието на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

***
София.
В 09.00 часа 2-ри състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Е. Милев, Л. Лазаров, Е. Павлов и М. Димитров за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Г. Илиев, Г. Николчев, Г. Аврамов и А. Емин за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.00 часа 6-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Д. Бояджиев, Х. Петров, Ц. Колев, П. Александров, К. Димитров и Б. Лашков за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Г. Ганчев, Д. Ганчев, Е. Станоева, И. Талев, К. Мирчева, М. Димитров, М. Талев, Т. Симеонов, И. Лозев и К. Гроцева за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против А. Манов, К. Добрев, С. Македонски, Б. Бонев, И. Нинов и Б. Кирилов за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 10.00 часа в пресцентъра на Българска телеграфна агенция представители на Културно-информационния център на българското национално малцинство „ Босилеград " ще вземат участие в конференция, проведена от Граждански комитет „ Западни околности ".

***
София.
В 10.00 часа в огромна конферентна зала на УНСС Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще означи професионалния празник на българските служители на реда с научно-приложна конференция на тематика „ Министерство на вътрешните работи 2030: провокации пред политиките за сигурност ". Конференцията сплотява представители на академичната общественост, неправителствените и браншови организации и ще зададе един нов стандарт за обмисляне и консултиране на промените в Министерство на вътрешните работи по този начин, че те да дават отговор както на потребностите на жителите, по този начин и на упованията на чиновниците.

***
София.
В 10.30 часа в постройката на „ Майчин дом " Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по ендокринология „ Акад. Ив. Пенчев " провежда конференция във връзка откриването на първия у нас уебсайт за метаболитен синдром www.metaboliten-sindrom.bg.

***
София.
От 10.30 до 18.30 часа пред постройката на Министерството на земеделието, храните и горите се провежда Фермерски фестивал „ От нашата плантация - с обич за вас ", на който се показват достоверни фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от страната.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуб „ България " на Национален стадион „ Васил Левски " ще се организира конференция във връзка извоюваните от български състезатели исторически медали на Световното състезание по олимпийско карате в Тенерифе, Испания.

***
София.
В 11.00 часа 7-ми състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против В. Видолов, И. Видолова, П. Андонов, М. Великов, П. Василева, Д. Камбурова и А. Накова за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция проф. доктор и.н. Николай Овчаров, Александър Митушев - предприемач и доцент доктор Здравко Димитров ще дадат конференция за равносметката от археологическото лято край Златоград. Ще бъдат показани находките от обектите.

***
София.
В 11.30 часа в заседателната зала на МБАЛ „ Св. София " ще се организира брифинг във връзка услугата, която болничното заведение ще предлага на пациенти с повреден слух - „ видео жестов превод ". След брифинга ще се състои и проява на услугата.

***
София.
От 12.00 часа, пред постройката на Главна дирекция „ Национална полиция " (бул. " Александър Малинов " № 1, вход от контролно-пропусквателен пункт към Американски колеж), ще се организира гала за отбелязване на празника на българската полиция.

***
София.
В 12.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция Институтът за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките ще показа резултатите от плана „ Здраве, качество на живот, неравенства. Състояние, взаимни въздействия, трендове и провокации (от емпирия към теория) ".

***
София.
В 12.30 часа ще бъде открит нов дневен център за работа с деца с аутизъм и
специфични просветителни потребности в постройката на Частна целодневна
детска градина „ Херман Хесе ".

***
София.
В 13.30 часа 11-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Р. Димитров за изнудване.

***
София.
В 14.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Р. Събев, М. Петков, Д. Георгакев и П. Иванов за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 14.30 часа в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски " Държавната организация за протекция на детето и висшето образователно заведение провеждат Научно-практическа конференция „ Децата и медиите ", в която ще се включат молдовският детски омбудсман Майа Бънъреску, изпълнителният шеф на фондация „ Азия - Европа " дипломат Карстен Варнеке, ръководителят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, ръководителят на Съвета за електронни медии София Владимирова и деца от Съвета на децата.

***
София.
В 15.00 часа в Резиденцията на английския дипломат на бул. „ Васил Левски " 36 ще се организира трети модул от образованието за здравни публицисти „ Часът на диабета ", който се провежда по отношение на идния Световен ден за битка с диабета - 14 ноември.

***
София.
От 17.00 часа в изложба София на Столична библиотека Столична община и Австрийското посолство провеждат обществено показване на плана " Бронзовата къща " на Пламен Деянофф.

***
София.
От 17.00 до 19.00 в залата на Столична община на ул. „ Париж " 1 ще се организира заключително събитие от самодейността „ Вход за жители " на Форум гражданско присъединяване (ФГУ), на което ще бъдат показани три плана, стартирани вследствие на публични полемики по значими за общността тематики в селата Бистрица, Герман и Горни Богров.

***
София.
В 18.00 часа в Литературен клуб „ Перото " в НДК ще бъдат оповестени Победителите от тазгодишното издание на класацията „ Новатори в образованието ".

***
София.
В 18.30 часа в хартиен център „ Гринуич " ще бъде показана книгата „ Над всичко " на Павел Вежинов.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в постройката на Ректората на ЮЗУ „ Неофит Рилски " ще се организира формалната гала по разкриване на класна стая „ Конфуций ".

***
Бургас.
В 18.00 часа в Дома на писателите ще бъдат показана книгата „ Кехлибарени зърна - момент от вечността " на Елена Гепова.

***
Варна.
В 09.00 часа Окръжния съд ще заседава по делото за гибелта на четирима служащи, взели участие в разрушаването на хотел „ Вероника ". Инцидентът стана на 8 април 2015 година

***
Варна./с. Аврен
В 10.00 часа в ОУ „ Христо Ботев " Областният информативен център - Варна ще показа книгата „ Заедно за Европа ", която съдържа сполучливи истории на хора, които са осъществили своите планове благодарение на финансиране по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси " ; кръжоци по план „ Успех " и „ Твоят час " на учебни заведения от 12-те общини на региона.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на Басейнова дирекция на ул. „ Александър Дякович " 33 във Варна ще се състои първото за 2017 година постоянно съвещание на Басейновия съвет.

***
Варна.
От 11.00 часа в региона на входа на Военноморския музей ще се състои боен обред по полагане на венци и цветя пред кораба-музей „ Дръзки " и паметника на капитан І сан Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните дейности през 1912 година.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „ Георги Бенковски " №1 общинският консултант от ГЕРБ Марица Гърдева ще се срещне с жители.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в зала 2 на Стопански факултет на ВТУ Валери Драганов, основател на Студентите.BG, ще изнесе лекция за първата студентска платформа в България.

***
Враца./село Върбешница.
В 09.00 часа в храма „ Св. архангел Михаил " митрополит Григорий ще отслужи архиерейска света литургия във връзка Архангеловден.

***
Враца/с. Руска бяла.
В 12.00 часа в храма „ Св. архангел Михаил " митрополит Григорий ще отслужи водосвет.

***
Враца.
В 17.00 часа дребна зала на ХГ „ Иван Фунев " ще бъде открита галерия на живописни платна и фото-документална галерия, отдадени на 140 години от Руско-турската Освободителна война.

***
Враца.
В 17.30 часа в общата читалня на Република България „ Христо Ботев " ще се организира среща диалог с Весела Тотева - създател на книгата „ Падение и избавление: Изповедта на една хероинова наркоманка ".

***
Враца.
В 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления спектакъл ще бъде показана постановката „ Нора " от Хенрик Ибсен.

***
Добрич.
В 17.30 часа в Огледалната зала „ Нели Божкова " ще бъде показана на книгата „ Репетиция за живот " от Ема Георгиева.

***
Добрич.
В 19.00 часа в Драматичния спектакъл „ Йордан Йовков " ще се състои театър „ Гераците ".

***
Монтана.
В 12.00 часа в постройката на ПГСАГ „ Проф. арх. Стефан Стефанов " лектори от благотворителна самодейност „ Бъдители " ще гостуват на професионалната гимназия и ще приказват на тематика „ Предприемачество ".

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по селото против 14 обвинени за разпространяване концепциите на терористичната организация „ Ислямска страна ".

***
Пещера.
В НЧ „ Развитие " ще се състои тържествено честване на 110-годишния празник на СУ Св. „ Климент Охридски ".

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Заседателната зала на Общината се провежда среща, на която ще бъде показан плана „ Пловдивският спорт - Топ 50 ". Инициативата е на екип от публицисти, призната и подкрепена за реализация от Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 до 12.00 часа чиновниците на Шесто районно управление (на МВР) в Пловдив ще отбележат Професионалния празник на българската полиция с Ден на отворените порти, на ул. " Къпина " № 14.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. „ Акад. Петър Динеков " №1А ръководител на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив Радослава Ташкова ще се срещне с жители.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. „ Акад. Петър Динеков " №1А общинският консултант от ГЕРБ Георги Василев ще се срещне с жители.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. „ Акад. Петър Динеков " №1А общинският консултант от ГЕРБ доктор Аргир Аргиров ще се срещне с жители.

***
Пловдив.
От 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен " на ул. „ Коста Паница " №5 общинският консултант от ГЕРБ Ани Лафчиева ще се срещне с жители.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен " на ул. „ Коста Паница " №5 общинският консултант от ГЕРБ Емил Русинов ще се срещне с жители.

***
Русе.
В 16.00 часа в хотел „ Рига " ще бъде открита IX Национална конференция по превантивна медицина, на която ще бъде връчена и премия за доктор на годината в региона на превантивната медицина.

***
Русе.
В 17.30 часа в Регионална библиотека „ Любен Каравелов " ще се организира сказка на тематика „ От обич към животните. Не бъди апатичен ".

***
Сливен./село Гавраилово.
В 10.30 часа ще се състои гала по поднасяне на цветя пред паметника на починалите във войните поданици на селото. В 13.30 часа ще се състои церемониален водосвет в църквата „ Свети Архангел Михаил ". От 13.30 часа Основно учебно заведение „ Найден Геров " ще бъде хазаин на състезателен празник.

***
Сливен.
В 11.30 часа в пресцентъра на Общината ще се организира конференция във връзка премиерата на спектакъла на Куклен спектакъл - Сливен „ Драконът " по Евгений Шварц, режисьор Бисерка Колевска.

***
Стара Загора./село Преславен.
В 10.00 часа НЧ „ Димитър Наумов - 1908 " ще бъде маркиран празникът на селото.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в къщата музей „ Гео Милев " Галя Маджарова ще показа книгата си „ Амазонският ген на българката ".

***
Стара Загора.
В 19.00 часа в Оперния спектакъл ще бъде показана операта „ Тоска " от Джакомо Пучини с диригент Владимир Бошнаков и режисьор Огнян Драганов.

***
Стара Загора.
В 19.30 часа в Кукления спектакъл ще бъде показан театър за възрастни „ Жените от портокаловите градини " от Оля Стоянова.

***
Търговище.
Национален алианс за обществена отговорност, взаимно с Община Търговище и представителството на НАСО за региона Търговищко сдружение за психологично здраве, провежда конгрес на тематика „ Човешките запаси в обществените услуги ".

***
Хасково.
В 11.00 часа в закритата спортна площадка на тенис кортове „ Хасково " ще стартира Общинският стадий от училищен игри 2017/2018 година с шампионат по „ Футбол ".

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 363 на общината ще се организира съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР