***София. От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г.

...
***София. От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г.
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 2 март 2018

***
София.
От 10.00 часа в парка на Военната академия „ Г. С. Раковски " президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще вземат участие в церемонията по откриването и освещаването на монумент на полковник Борис Дрангов.

***
София.
От 17.00 часа на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще одобри генералния шеф на Световната здравна организация доктор Тедрос Гебрейесус.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще организира съвещание.

***
София.
От 14.00 часа във Военна академия „ Г.С.Раковски " министърът на защитата Красимир Каракачанов ще участва на откриването на интернационална научна конференция на тематика „ Поуки от историята. 140 години от Руско-турската война ".

***
София.
От 15.00 часа в Гранд хотел „ София ", зала Триадица (1-ви етаж), генералният шеф на Световната здравна организация доктор Тедрос Гебрейесус и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще проведат конференция след среща сред двамата.

***
София.
От 10.00 часа в зала 1, партер в постройката на Министерство на труда и обществената политика ще се организира Кръгла маса на тематика: „ За деен и пълностоен живот на възрастните хора в България ". Тя ще бъде открита от доктор Султанка Петрова - заместник-министър на труда и обществената политика.

***
София.
От 9.00 часа 9 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Йосиф Й., Ивайло С. и други, упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.00 часа 4 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Юлиян Т., Христо Ст. и други, упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.00 часа в Sofia Event Center евродепутатът Петър Курумбашев провежда конференция за електрическа подвижност в София.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Стефан Б., Христо А. и други, упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " Историческият факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " провежда интернационална научна конференция на тематика: „ Балканите и Европа в Източната рецесия (1875-1881 г.) ".

***
София.
От 11.00 часа Българският Червен кръст и Националната гвардейска част провеждат поклонение пред Докторския монумент в София в памет на починалите в Руско-турската война медици. В него ще вземат участие представители на Военномедицинска академия.

***
София.
От 12.00 часа в хотел „ Хилтън " - София, зала " Мусала 1 " ще бъде намерено Училище по персонализирана медицина на тематика: " Персонализирана медицина при вирусни и бактериални инфекции ".

***
София.
От 12.00 часа в Централното предверие на Софийски университет „ Св. Климент Охридски " ще бъде публично открита документалната галерия „ Възкресение на свободата " във връзка 140-та годишнина от края на Руско-турската война 1877-1878 година и Освобождението на България.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Радослав К., Генчо П. и други, упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 10 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Кольо К., Мариета В. и други, упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.30 часа 15 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Красимир Г., упрекнат в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 16.00 часа в Националния военноисторически музей ще се състои формалното разкриване на изложбата „ Знамената на Българското опълчение ".

***
София.
От 19.00 часа в Народния спектакъл „ Иван Вазов " ще се организира Тържественият концерт по случай 140-годишнината от Освобождението на България.

***
София.
От 19.00 часа в салона на театъра на ул. „ Гурко " 14 ще бъде показан спектакълът " Игра на въображение ".

***
Асеновград.
В 18.00 часа в Градската библиотека ще се състои концерт на вокална групировка „ Квартет Българка младши ". Проявата е част от програмата на Община Асеновград във връзка 140 години от Освобождението на България.

***
Банско.
От 17.30 часа в салона на НЧ „ Никола Вапцаров " възпитаниците на Начално учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски " - гр. Банско провеждат тържествена вечер, озаглавена „ Поклон, Българийо свещена ".

***
Благоевград.
От 11:00 часа във фоайето на Регионален исторически музей- Благоевград ще бъде открита галерия „... И от век на век.... ".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала " Изкуство " IV в Регионална библиотека- Благоевград ще се организира рецитал под надпис " 3 ти март- свята дата " във връзка Националния празник на България и ще бъде показана мултимедийна презентация, обвързвана с Освобождението.

***
Благоевград.
В 18:30 часа в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров " ще се организира церемониален концерт на сформира от Народно читалище „ Никола Вапцаров- 1866 ".

***
Бургас.
От 16.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде показана Фотоизложбата „ Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството ".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център " Морско казино " в Бургас, зала " А. Г. Коджакафалията ", ще бъде открита изложбата " 140 години свободна България ".

***
Варна.
От 11.00 часа във Военноморския музей ще бъде открита Изложбата „ Докосване до Апостола ".

***
Велико Търново.
В Гранд Хотел „ Янтра " се организира Регионална среща на националните енергийни регулаторни органи на страните от Балканския полуостров.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска градина „ Соня " ще се организира открит урок „ Трети Март е нашият народен празник ".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в ДГ „ Ален мак " ще се организира открит урок „ Аз обичам България ".

***
Враца.
От 12.00 часа в Конферетната зала на хотелски комплекс " Хемус " ще се организира полемика, ориентирана към усъвършенствано и ускорено осъществяване на публичните поръчки.

***
Габрово.
От 14.00 часа в зала „ Възраждане ", пл. „ Възраждане ", Габрово, ще се организира Форум за Креативен туризъм: „ Творчеството е пътят! ".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Художествена изложба „ Христо Цокев ", ет. 3, евродепутатът Андрей Новаков ще показа в Габрово опциите за кандидатстване по програмата A.L.E.C.O.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се състои празничен родолюбив концерт, отдаден на 140 годишнината от Освобождението на България, поднесен от най-малките жители на Горна Оряховица - децата от група „ Мики Маус " при ДГ „ Ален мак ".

***
Горна Оряховица./ Долна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „ Христо Козлев-1883 " - граса Долна Оряховица ще се организира празничен концерт, отдаден на Деня на любителското художествено творчество с присъединяване на читалищните колективи.

***
Гоце Делчев.
От 17.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде открита изложбата „ Опълченците от Неврокопско ". В 17:30 часа, ще бъде отслужена заупокойна молитва и признателен молебен в катедралния храм „ Св. Св. Кирил и Методий ". От 18:00 часа, ще бъдат положени венци и цветя във връзка 140-та годишнина от Освобождението на България.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Голяма заседателна зала на Община град Добрич ще се организира награждаване на Областния конкурс за рецитал „ За да я има България ".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежки център, Зала 3, ще се състои Мотивационна среща „ Мисията е допустима " във връзка 3 март - Национален празник на Република България.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Музей в Градски парк „ Свети Георги " ще бъде открита галерия „ Осъдени на свободата.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе " ще се състои премиера на кукления театър „ Синият таралеж " от Александру Попеску.

***
Каварна.
От 15.30 часа в залата на Народно читалище " Съгласие-1980 " ще се състои празничен концерт по случай националния празник на България 3-ти март.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „ 20-ти юли " ще се състои откриването на галерия с училищен произведения, отдадена на националния празник.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Административен съд - Кюстендил ще се организира отчетно заседание.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се организира постоянно съвещание на Общински съвет.

***
Ловеч.
От 9.00 часа пред вратите на Ловешкия затвор за следващ път в израз на неодобрение с лозунги и флагове ще излязат чиновниците на пандиза.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в залата за краткотрайни изложения на Регионален исторически музей - Пазарджик ще бъде открита изложбата „ Оръжие от Руско-турската война (1877-1878 г.) ".

***
Пловдив.
От 11.00 часа наоколо до някогашната аптека " Мальовица " ще се състои откриването на актуализирания бул. „ Васил Априлов ".

***
Русе.
От 14.00 часа в зала „ Европа " на Доходното здание ще се организира кръгла маса „ Националният Пантеон " във връзка 140 години от освобождението на България и 40 година от откриването на Пантеона.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей " Стою Шишков " - Смолян ще бъде открита галерия „ За достойнството и славата на България ", отдадена на 3 март - Национален празник на Република България, и 140-годишнината от Руско-турската вона 1877-1878 година

***
Смядово.
В 11.00 часа в центъра на града се провежда конкурс за най-хубава снежна фигура.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Оперен спектакъл ще бъде показана „ Мадам Бътерфлай " - опера от Джакомо Пучини.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде открита материално - документална галерия „ С български дух и европейска мисъл ".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа пред постройката на Областната администрация ще се състои тържествена заря-проверка по случай Националния празник на Република България 3-ти март.

***
Сопот.
От 15.30 часа в къща-музей „ Иван Вазов " ще се състои среща-разговор с проф. Боян Биолчев. От 17.15 часа в Западния парк на Сопот ще се състои историческа възстановка във връзка Националния празник на България. От 19.00 часа на пл. „ Иван Вазов " присъстващите ще могат да следят тържествена заря-проверка.

***
Сопот.
В 17.15 часа в Западния парк ще се състои историческа възстановка във връзка Националния празник на България. Събитието е част от празничната стратегия на Община Сопот във връзка 140 години от Освобождението на България.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция във връзка 20-годишнината на Националното сдружение " Традиция " - клон Шумен ще се състои конференция във връзка със Световния ден за битка с рака на дебелото черво и старта на осведомителната акция „ От подозрението до диагнозата ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР