*** София От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне

...
*** София От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 5 май

*** София

От 10.00 часа министър председателят Бойко Борисов ще посрещне папа Франциск на държавния терминал на Летище „ София‘. След което двамата ще проведат среща на четири очи.

От 10.40 часа пред постройката на Президентството ще се състои церемонията по формалното посрещане на папа Франциск. В 11.00 часа президентът Румен Радев и Светият отец ще проведат среща на „ Дондуков " 2.

От 11.30 часа на площад „ Атанас Буров " президентът Румен Радев и папа Франциск ще създадат изказвания пред представителите на българските управляващи, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.

От 13.00 часа ще се състои неделната молитва " Царица небесна ", която Светият отец ще произнесе на площад " Свети Александър Невски ".

От 16.45 часа папа Франциск ще отслужи на площад " Княз Александър Първи " неделна молитва „ Царица небесна ".

От 10.00 часа в зала „ Мати " на НДК ще се организира тържественото дипломиране на учениците по плана „ Код Успех " за образование по британски език.

От 14.00 часа на езерото „ Ариана " в Борисовата градина ще бъде даден стартът на благотворителния маратон Wings for Life World Run в поддръжка на хората с гръбначни болести.

От 19.00 часа в зала 1 на НДК Гвардейският внушителен духов оркестър и Представителният отбор на Въоръжените сили ще изнесат церемониален концерт за жителите и гостите на столицата.

*** Бобов дол

От 12.00 часа лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и претендентът за евродепутат Андрей Новаков ще проведат среща-дискусия с поданици на общината в залата на читалище „ Просвета ".

*** Бургас

От 10.30 часа до Часовника в града ще бъде открит осведомителния център (шатра) на „ Българска социалистическа партия за
България ". Официален посетител на откриването ще бъде претендентът за евродепутат на Българска социалистическа партия Деница Златева.

От 11.00 часа в Експозиционен центъра „ Флора " ще се организира проява по грънчарство - „ Майсторите АА ".

В 11.30 часа претендентът за евродепутат на Българска социалистическа партия Деница Златева ще посети Национална галерия на цветя с интернационално присъединяване „ ФЛОРА " в Морската градина.

*** Благоевград

От 18.00 часа в зала „ 22 септември " лидерът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори Елена Йончева ще се срещне с жителите на Благоевград. В 17.45 часа ще се организира къс брифинг.

*** Велики Преслав

От 10.00 часа в региона на Дворцовия център на НИАР „ Велики Преслав " продължава съборът на средновековното културно завещание „ " Преславни дни ".

*** Видин./с. Антимово

От 14.00 часа кмета на Община Видин Огнян Ценков ще участва на кулинарното съревнование под наслов „ Кухня без граници " и ще прегледа кулинарната галерия, които се провеждат в границите на X-то издание на интернационалния фолклорен фестивал „ Гергьовден ".

*** Добрич

От 11.00 часа в Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе " ще се играе кукленият театър „ Момче и вятър ".

*** Златоград

В 11.00 часа ще се организира Гайдарско надсвирване. От 13.00 часа ще се състои концертът „ Надиграй ме в Златоград " с присъединяване на любителски танцови сформира. Празниците не престават от 14.00 до 20.00 часа с национално забавление с оркестър „ Орион ".

*** Каварна

От 11.30 часа на стадион „ Калиакра " ще се състои първата футболна среща от Европейското състезание по футбол за девойки до 17 години.

От 16.00 часа на Стадион „ Калиакра " ще стартира футболната среща сред тимовете на ИспанияДания от Европейското състезание на УЕФА за девойки до 17 години.

*** Казанлък

От 09.00 часа Старозагорския митрополит Киприан ще отслужи св. Божествена Златоустова литургия
в храм на девическия манастир „ Въведение Богородично " във връзка Томина неделя.

*** Кресна

В 10.00 ч. на площада в града лидерът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева и претендентът за евродепутат Димитър Данчев ще се срещнат с обществеността на централен градски площад в Кресна.

*** Кюстендил

От 13.00 часа лидерът на листата за евроизборите на „ Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева ще посети Художествена изложба „ Владимир Димитров - Майстора ". Програмата планува среща с културните дейци на Кюстендил и среща с обществеността в града.

*** Кюстендил./с. Пиперков чифлик

От 13.30 часа в двора на бившето учебно заведение ще стартира отбелязването на обичайния празник за Томина неделя.

От 14.00 часа лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и претендентите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов ще бъдат посетители на празника на село Пиперков чифлик, който ще се организира в двора на бившето учебно заведение.

*** Ловеч

От 10.45 часа в дефиле на духовите оркестри ще стартира вторият ден от Фестивала на духовите оркестри „ Камен Луков. От 11.00 часа в Градската градина ще стартира концерт на Джуниър бенд и Мажоретен състав при СУ „ Емилиян Станев " - гр. Велико Търново и Представителен духов оркестър - гр. Габрово.

*** Пазарджик

От 09.00 часа Константийският свещеник Яков ще оглави архиерейска света Литургия в катедралния храм „ Св. Богородица " на Томина неделя.

*** Петрич

От 09.00 часа ще стартира велообиколка на планина Беласица.

От 11.00 часа на градския площад за първи път с детски музей навън ще бъде показана самодейността „ Опознай Петрич, с цел да го обикнеш ".

От 17.00 часа ще се организира Тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъде връчено посмъртно званието „ почетен жител на град Пещера " на Красимир Узунов - президент на Агенция и Радиоверига „ Фокус ".

От 18.00 часа в кв. „ Дълбошница " ще стартира празничен концерт във връзка празника на града.

От 20.00 часа на сцената на градски площад ще стартира спектакълът „ Как ще Ни стигнат американците " на Ансамбъл „ Българе ".

От 20.00 часа на централния градски площад лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за европейските избори Мария Габриел и претендентът за евродепутат Асим Адемов ще участват на отбелязването на празника на града.

От 20.45 часа ще се организира Тържествена заря-проверка в чест на Деня на Пещера.

*** Пловдив

От 8.00 часа от площад " Стефан Стамболов " започва Маратон Пловдив 2019.

От 07.00 часа в спортна зала „ Олимпиада " ще се извърши контролно мерене на финалистите във всички възрастови групи в Държавния шампионат по кикбокс в жанр К1. Финалните срещи стартират в 10.00 часа.

От 08.00 часа на пл. „ Централен " ще бъде открит „ Маратон Пловдив ".

*** Поморие

От 12.00 часа пред Манастир „ Свети Георги " ще се организира шампионат по национални битки „ Гергьовден ".

От 12.30 часа в залата на хотел „ Сънсет Ризорт " - Поморие ще се организира шампионатът по танци „ Изгряващи звезди ", както и Състезание по шоу стратегии.

От 18.30 часа на открита сцена на НЧ „ Светлина 1939 " ще се състои празничен гергьовденски концерт.

*** Рила

От 16.00 часа лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и претендентът за евродепутат Андрей Новаков и Асим Адемов ще се срещнат с поданици в залата на Община Рила.

*** Своге

От 09.30 часа Белоградчишкият свещеник Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в Осеновлашки манастир „ Рождество Богородично " - Седемте престола на Томина неделя.

*** Сливница

В 11.00 часа в читалището на града претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев ще се включи в честването на 100- годишнината от основаването на партийната организация на Българска социалистическа партия в града.

*** Сливен

От 09.00 часа ще се проведат тандем тренировките и директни борби в 1-вия кръг от „ Български дрифт шампионат ".

*** Смядово

От 10.00 часа на централния площад в града ще се организира Общински пролетен събор „ Да запеем заедно- 50 години Смядово град ".

*** Стара Загора./с. Хрищени

От 18.00 часа на централния площад ще стартира празникът на село Хрищени под надпис „ Зелен, зелен Гергьовден ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР