*** София. От 09.30 часа в Националния дворец на културата (НДК), вход

...
***
София.
От 09.30 часа в Националния дворец на културата (НДК), вход
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 23 август 2022 г.

***

София.

От 09.30 часа в Националния замък на културата (НДК), вход А3, зала №10, (8-ми етаж), министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов ще организира Годишна среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси.

***

София.

От 10.00 часа на бул. “Черни връх “ /срещу музея „ Земята и хората “/, в платното в посока НДК, ще бъде оповестена нова мярка за надзор на сигурността на придвижването в София.

***

София.

От 10.30 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще удостои с медал „ Мадарски конник “ - първа степен посланика на Република Австрия у нас Андреа Вике. Отличието ще бъде връчено на дипломат Вике за заслугите й за укрепването и развиването на българо-австрийските връзки.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуб „ България “ (стадион „ Васил Левски “) ще се състои конференция на Българския туристически съюз на тематика: 127 години проведено туристическо придвижване в България. В рамките на конференцията ще бъдат разисквани целите на новото управление на БТС за развиване на съюза като национална организация за спортно-туристическа активност.

***

София.

От 11.00 часа на Черната стена в градинката на НДК, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и представители на управлението ще поднесат венец и цветя, във връзка Деня за респект на паметта на жертвите на тоталитарните режими.

***

София.

От 11.00 часа в региона на Кремиковски манастир, край София, екипът на Спасителния център за диви животни ще организира обичайното проведено освобождение на птици в региона на Кремиковски манастир, край София. Това събитие обичайно събира другари и съидейници на Спасителния център от София и региона. Тази година на независимост, от ръцете на присъстващите, ще бъдат освободени 10 птици, отгледани или лекувани в амбулаторията на Центъра.

***

София.

От 17.30 часа в БТПП на ул. Искър № 9, ще се състои годишната Церемония по награждаване на СТИВ -икономическите съветници, дълготрайно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси /СТИВ.

***

София.

От 18.00 до 21.00 часа, в MISSIA23/ул. “Мизия ” 23, София/, Асоциация на интериорните дизайнери в България провежда полемика, на която ще бъде показан новаторският за България план за повторна приложимост и преработване на матраци. Основната цел на плана е основаване на център за подготовка за повторна приложимост или преработване на матраци и генериране на второстепенен артикул, който ще способства доста за запазване на околната среда.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен център „ Морско казино ”, ще бъде открита фотографска галерия във връзка 90 години от рождението на заслужилия актьор от близкото минало Цако Дачев.

***

Варна.

От 18.00 часа в Юнашкия салон МГЕРБ и активът на ГЕРБ - Варна се срещат със социолога Харалан Александров, проф. Антоанета Христова и писателя Христо Стоянов.

***

Видин.

От 14.00 часа, в залата на 6 ет. в постройката на общинската администрация кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков ще се срещне с шестимата състезатели от Семеен кодекс " Радуканови " - част от състава на българския тим, спечелил трето място в " Игри - атлетика без граници ", които се организираха от 11 до 15 август 2022 година в гр. Краков, Полша.

***

Ловеч.

От 21.00 часа на площад „ Тодор Кирков “ в остарелия квартал, ще е прожекцията на „ Голата истина за група Жигули “ (2021 г.) на режисьора Виктор Божинов

***

Русе.

От 10.00 часа в Заседателна зала на 3-ти етаж в Общинска администрация - гр. Русе, пл. Свобода № 6, ще се проведат съвещания и назначение на Секционни (и подвижни) изборни комисии за осъществяване на избори за народни представители на 2 октомври 2022 година

***

Сливен.

Oт 10.00 до 12.00 часа специалистите на омбудсмана ще съветват жителите от Сливен и района в изнесена приемна, която ще се състои в зала „ Май “ на Община Сливен на адрес: Цар Освободител №1.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 13:00 часа в Детски отдел на Регионална библиотека „ Захарий Княжески ” ще се проведат летни ателиета в библиотеката

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина ”, ул. „ Българско опълчение ” 69, ще се проведат следните събития: Вълшебна библиотека. Програма „ Любими спътници от детството ”: Ран Босилек; „ Измислици-премислици ” – работа с говорещо табло/пано/кубче; Арт работилничка „ Сръчковци ”.

***

Търговище.

От 14.00 часа в зала № 28 на Община Търговище, кметът доктор Дарин Димитров привиква съвещания за установяване на съставите на секционните изборни комисии за идните избори за народни представители на 2 октомври.

***

Хасково.

От 10.30 часа в Република България „ Хр. Смирненски, Клуб „ Млад краевед “ ще има театрална активност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР