*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на

...
*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 14 ноември

*** София

От 09.00 часа ще се организира съвещание на Народното събрание.

От 09.00 часа пред Висш съдебен съвет ще се организира митинг против избора на Иван Гешев за основен прокурор.

От 09.00 часа, във фоайето на поликлиниката на Военномедицинска академия (ВМА) лекари от Клиника по ендокринология и заболявания на обмяната ще правят гратис премерване на кръвна захар и холестерол.

От 09.00 часа в хотел „ Хилтън ", зала „ Мусала ", посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен и вицепремиерът Томислав Дончев ще открият конференцията: „ Хора за хората: България и Швейцария ".

От 10.00 часа в заседателната зала в постройката на Висшия правосъден съвет, Висш съдебен съвет ще направи наново гласоподаване за претендента за основен прокурор на Република България.

От 10.00 часа в зала „ Сердика " на Хотел „ Балкан ", ще се организира на кръгла маса на тематика: „ Руското въздействие в Европа: противопоставяне на завладяването на страната ". В кръглата маса ще вземат присъединяване доктор Майкъл Карпентър, шеф на Центъра за дипломация и световна политика „ Пен-Байдън " и външнополитически консултант на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, Росен Плевнелиев, президент на Република България в интервала 2012-2017 година, Трайчо Трайков, министър на стопанската система, енергетиката и туризма през 2009-2012 година, някогашният дипломат на България в Русия Илиян Василев, шефът на Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията Руслан Стефанов и ръководителят на Представителството на
Фондация „ Конрад Аденауер " в България Торстен Гайслер.

От 10.30 часа в Представителството на Европейския парламент в България, Български фонд на дамите и гражданско обединяване „ Равни БГ ", провеждат полемиката: „ Демокрация и човешки права през днешния ден ".

От 11.00 часа на 14 ноември - денят, в който е осъществена първата масирана бомбардировка на София по време на Втората международна война, в Националния военноисторически музей ще бъде намерено пространството за преживяване „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София ".

От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание, под патронажа на Комисията по опазването на здравето ще бъде маркиран Международният ден за битка с диабета. На събитието ще участват доктор Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазването на здравето, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и
пациентски организации и водещи медицински експерти.

От 12.30 часа в Зала 2 на хотел „ Форум " (бул. „ Цар Борис III " № 41), ще се организира конференция във връзка Световната седмица за вярната употребана антибиотиците.
Темата на събитието е: „ Антибиотиците: Използвайте отговорно ".

От 14.00 часа ще се организира съвещание на Комисия по икономическа политика и туризъм.

От 14.30 часа ще се организира съвещание на Комисия по бюджет и финанси.

От 14.30 часа ще се организира съвещание на Комисия по защита.

От 14.30 часа ще се организира съвещание на Комисия по правни въпроси.

От 14.30 часа ще се организира съвещание на Комисия по културата и медиите.

От 15.15 часа ще се организира съвещание на Временна комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио, както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от Българското национално радио.

От 16.00 часа ще се организира съвещание на Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата.

*** Велико Търново

От 18.30 часа в МДТ „ Константин Кисимов " ще бъдат връчени награди и ще се състои церемониален концерт за 130- ата годишнина от основаването на Регионална библиотека „ Петко Р. Славейков ".

От 18.30 часа крепостта „ Царевец " ще бъде обагрена в синьо за Световния ден за битка с диабета.

*** Горна Оряховица

От 10.30 часа в залата на „ ЖП Управление " с празнична стратегия ще бъдат маркирани 45 години от основаването на Клуб на пенсионера „ Железничар ".

*** с. Ковачево

От 10.30 часа на монтажната площадка на новите багери, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва на завършването на монтажа и предаването за функционални проби на роторни багери KWK 400 L и KWK 2000 в Рудник „ Трояново-север ".

*** Петрич

От 13.00 часа в постройката на Общината определеният за кмет Димитър Бръчков ще встъпи в служба.

*** с. Петърница

От 10.00 часа заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще се срещне с възпитаници от Професионална гимназия по селско стопанство „ Проф. Иван Иванов " в животновъдното стопанство на Галина Мирчева.

*** Стара Загора

От 09.00 часа в зала „ П. Р. Славейков " ще се организира съвещание на Общинския съвет.

*** Шумен

От 14.00 часа в кабинета по музика на Средно учебно заведение „ Йоан Екзарх Български " ще се организира полемика на тематика: „ Повишаване на качеството на учебното обучение посредством използване на новаторски подходи и дигитализиране на образователния развой " по Национална стратегия „ Иновации в деяние ", Модул 1 и 2 „ Мобилност за разпространение и мултиплициране на положителни нововъведения ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР