София. Основни приоритети за БСП са: промяна на модела на

...
София. Основни приоритети за БСП са: промяна на модела на
Коментари Харесай

Момчил Неков: Основни приоритети за БСП са промяна на модела на субсидиране на животновъдството, зеленчукопроизводство, пчеларството и лозарството и изграждане на напоителни съоръжения

София. Основни цели за Българска социалистическа партия са: смяна на модела на субсидиране на браншовете отглеждане на животни, зеленчукопроизводство, пчеларство, лозарство; създаване на напоителни уреди на територията на страната. Това съобщи Момчил Неков, член на Националния на Българска социалистическа партия, по време на договарянията за съдружно съглашение в бранш „ Земеделие “, оповестиха от пресцентъра на партията .

Като други оферти на левицата той уточни: залагане на къси вериги на произвеждане – обезпечаване на достъп на производителите на пазара и унищожаване на прекупвачите; публично-частните партньорства в построяването на тържища, уреди за опазване на продукция; битка с незаконния импорт на пестициди и препарати; достъп до земя за младите фермери; основаване на обединен електронен аграрен регистър; понижаване на Данък добавена стойност на 9% за храните от дребната потребителска кошница.

„ За нас е значимо опазването на българската гора - непоколебим надзор върху сечта и залесяване, възбрана на износа на дървесина за 6 месеца при нужда “, изясни той. Неков акцентира, че левицата залага потребление на точно земеделие - нови технологии за понижаване на административната тежест и унищожаване на инспекциите на място.

„ Ние от Българска социалистическа партия сме си сложили задачата за смяна на модела на земеделието в България. Трябва да стъпим на здрава база какво имаме – инспекция и разбор на горския бранш, на бранш „ Животновъдство “ и другите съществени браншове. Тогава можем да си сложим задачите и да се дебатира по какъв начин на база огромен политически консенсус по какъв начин да ги реализираме “, съобщи определеният за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Стефан Бурджев. Той акцентира, че би трябвало да се търси метод да се подкрепят всички браншове, да се спре обезлюдяването на огромни територии от страната ни, да се спре разрухата и упадъкът на дребните обитаеми места и села.

Владимир Маринов, определен за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “, изясни, че левицата залага основаване на Гаранционния фонд от 500 млн. лева, който да обезпечи еднакъв достъп на всички аграрни производители до финансиране. Като друга значима мярка той уточни разширение на диапазона на противоположното начисляване на Данък добавена стойност в бранш „ Селско стопанство и земеделие “. „ Предлагаме и подкрепяне на достъпа на българските производители до пазар посредством гарантиране и основаване на локални борси “, сподели той.

Спас Тодоров, уточни че за Българска социалистическа партия цели са: актуализиране на Закона на горите, Закона за лова и дивеча, Наредбата за сечта и Наредбата за инвентаризация и обмисляне в горските територии; усъвършенстване на ръководството на държавните горски предприятия; национална тактика за горския бранш, който би трябвало да се ръководи предвидимо и прозрачно; осъществяване на национална горска инвентаризация.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР