София определено не е скучно място за посрещане на новата

...
София определено не е скучно място за посрещане на новата
Коментари Харесай

5 постановки, които ще се играят в новогодишната вечер


София несъмнено не е скучно място за посрещане на новата година. Освен разнообразието от заведения за хранене, питейни заведения, забавни шоу стратегии, театрите ще работят даже в навечерието на новата година, с цел да ни заредят с въодушевление, естетическа и културна приятност. Направихме селекция с постановките, които ще се играят на 31 декември и сигурно заслужават внимание.

Народният спектакъл избира три заглавия, с които да изпрати остарялата и да посрещне новата година.

„ Боже мой “  на Христо Мутафчиев, който ще се играе на камерната зала от 19:00 ч. В този изчерпателен и мощно метафизичен театър, Мутафчиев сяда в бар да беседва с Христос. Топъл, прям, диалог с усмивка и сълза, подигравка и съчувствие, който незабелязано ще ви поведе в непредвидена посока, до момента в който стигнете до това, за което е призвано изкуството - катарзис.



„ Камбаната “ е второто заглавие от репертоара на Народния спектакъл, който можете да гледате в новогодишната вечер. Моноспектакълът на Деян Донков е по едноименния разказ на Недялко Славов. Трагичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. 

„ Камбаната ” който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната сила на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков. Спектакълът ще се играе на огромна сцена от 19:00 ч.



Програмата на Народния спектакъл приключва с „ Фиеста “ - един обилен театър, с който си коства да честваме настъпването на новата година. Както и самото заглавие издава без да се тормози, пърформансът се отнася за едно тържество. Но мотивът е без значение, значимото е персоналното прекарване на всеки обособен фен. Всеки е свободен да разпознае себе си, някой различен, или обществото като цяло по време на този празник. Нестандартното пространство, в което се случва действието – фоайето на първи етаж на Народния спектакъл – дава нужните условия за по този начин нужната непосредственост сред публиката и представлението, с цел да има тя по-директен достъп до приключението, в което ще се потопи. По този метод феновете не са единствено наблюдаващи в мрака, а имат опцията да станат дейна част от това пламенно прекарване. Началото е 22:00 ч.



“Приказка за виенския валс “ ще показват артистите от Музикален спектакъл . Концерт-спектакълът е въодушевен от най-красивата и сантиментална музика, завещана ни от оперетните класици – Лехар, Калман и Йохан Щраус – наследник. Звездите на първия и единствен Национален музикален спектакъл в страната ще показват същински церемониал на най-любимите шедьоври от оперетната класика. Спектакълът стартира тъкмо в 17 ч.

Националната опера и балет ще показа обичайно новогодишен церемония концерт. Интересното тази година е, че фамозното сопрано на Албания Рамона Тулумани е един от артистите, с които феновете ще посрещнат новата 2024 година. Певицата е с български корени и обича на пее на българска сцена. След консерваторията Рамона учи в майсторския клас на Райна Кабаиванска в София, посещава и други такива в Рим, Верона, Модена и във Виена.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР