София. Очаква се утре движението на бул. Шипченски проход“ да

...
София. Очаква се утре движението на бул. Шипченски проход“ да
Коментари Харесай

Зам.-кметът Евгени Крусев: Очаква се утре движението на бул. „Шипченски проход“ да бъде възстановено и да се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Димитров“

София. Очаква се на следващия ден придвижването на бул. „ Шипченски проход “ да бъде възобновено и да се пристъпи към довеждане докрай на платното на бул. „ Асен Димитров “. Това сподели заместник-кметът с направление „ Транспорт и транспортни връзки “ в Столична община Евгени Крусев при инспекция ремонтните действия на бул. „ Шипченски проход “ и на бул. „ Асен Йорданов “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ". „ Очаква се в границите на утрешния ден придвижването на бул. „ Шипченски проход “ да бъде възобновено и надлежно да се пристъпи към довеждане докрай на платното на бул. „ Асен Димитров “, което също е в ремонт. Общата стойност на ремонтните действия на правите на двата булеварда е към 3 млн. лева “, изясни Крусев. „ Трябва да отбележим, че под. бул. „ Асен Йорданов “ се построява нов тръбопровод и топлопровод, които са напълно за София Тех Парк, едвам тогава асфалтираме и обновяваме пътните платна. На бул. „ Шипченски проход “ се обновиха напълно пътни платна, построи се нова канализация. Проблемът с образуването на огромни локви към този момент е решен. Ремонтът продължи към 2 месеца и половина, наложи се закъснение поради канализационните работи. Те бяха в допълнение предоставени “, сподели още той.
По думите му ремонтът на бул. „ Асен Йорданов “ би трябвало да завърши в границите на седмица, откакто придвижването на бул. „ Шипченски проход “ бъде пуснато. „ Разделихме двата обекта, с цел да не се затормозява придвижването по два булеварда по едно и също време. Ще се асфалтира през нощта. Около 10 часа ще трае асфалтирането “, добави Евгени Крусев.
„ За момента ремонтите в столицата вървят релативно в период. При бул. „ Прага “ се наложи закъснение поради спомагателни работи, които би трябвало да се правят. Бул. „ Скобелев “ беше ограничен в зоната на „ Петте кьошета " за към 2 седмици. Там работата е завършена, приказвам за канализацията и водопровода, който се построява напълно на ново по бул. „ Прага “. В момента се трамбова новото пътно платно, в най-скоро време стартира слагането на бордюрите и надлежно асфалтиране. Смятаме, че асфалтирането е по-подходящо, изпратили сме това наше несъгласие до Министерство на културата и чакаме отговор “, разясни Крусев.
Във връзка със сигнал на общинския съветници, че туристически рейсове, които паркират пред храм „ Ал. Невски “, Крусев съобщи: „ Наясно сме с този проблем. Догодина стартира осъществяването на Зона 4 от план за възобновяване на градския център. Пространството към „ Ал. Невски “ ще стане напълно пешеходно. С тази цел сега търсим уместно място, където рейсовете да оставят туристите “.

Относно идни поправки в столицата, Крусев съобщи: „ Около 20-ти август би трябвало да започва разширението на бул. „ Тодор Каблешков “. Оттук нататък всички поправки, които се извършват следва да приключат до началото на образователната година, а няколко по-късно “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР