София. Община Благоевград може да осигури 1% от бюджета за

...
София. Община Благоевград може да осигури 1% от бюджета за
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов: Общината може да осигури 780 000 лв. за ОФК „Пирин“

София. Община Благоевград може да обезпечи 1% от бюджета за 2019 година за издръжката на ОФК „ Пирин ”, което прави 780 000 лв.. Тази сума е нужна, с цел да подсигуряваме оставането на тима в „ Б ”-група “. Това съобщи кметът доктор Атанас Камбитов на среща, инициирана от ръководителя на Общински съвет Радослав Тасков с обществеността, бизнеса и почитателите на „ орлетата ”, оповестиха от Общината .
Председателят на Общински съвет Радослав Тасков прикани всички, които обичат ОФК „ Пирин “ да участват на съвещанието на Общински съвет на 25 януари, когато ще се гласоподава Бюджет 2019. Той акцентира, че не би трябвало да се позволява да има претенции за пренасочване на средства. „ Идеята за тази среща породи на последната сесия, на която Общински съвет трябваше да вземе решение, дали да дофинансира клуба.Прави усещане, че през 2018 година няколко пъти тематиката „ Пирин “ бе коментирана от общинските съветници, без на процедура да имаме изясненост, дали обществеността поддържа „ Пирин “ и интересува ли се какво се случва в клуба. Лично за мен в Общински съвет, хората, които поддържаме „ Пирин “ сме болшинство. Усеща се обаче едно привършване на доверието от страна на съветниците, обвързвано с финансирането на клуба. Проблемите сега, съгласно мен, са свързани с финансирането, посещаемостта на футболните срещи и рецензиите, които непрекъснато се получават към клуба, от друго естество. Особено напоследък, част от упреците не дават отговор на истината,. Те са толкоз злонамерени, че основават чувство, че тематиката ОФК „ Пирин “ и финансирането са токсични. И общинските съветници, които желаят да оказват помощ, да гласоподават, се опасяват да го създадат, тъй като не знаят дали взимат вярното решение. Явно е, че Община Благоевград би трябвало да се оправя през този сезон, респективно напролет на идващия. Нека в петък се види, че „ Пирин “ е необходим на Благоевград “. Той разясни, че всяко едно предложение направено на срещата е записано и ще бъде работено по него.
Д-р Камбитов изясни, че Общината няма по какъв начин да обезпечи сама бюджет на общинския футболен клуб, с цел да е в „ А ”група, защото трябват 2,5 милиона лв.. Присъстващите се сплотиха към концепцията, че действителната цел е отборът да се задържи в „ Б ” група, като се изготви тактика за развиването му през идващите 5 години.
По време на срещата общинският консултант Кирил Ваклинов предложи да бъде образуван Обществен съвет, в който да вземат участие общински съветници, предприемачи, почитатели и жители.
Атанас Камбитов прикани бизнеса да поддържа Общината, която финансира „ Пирин ”, а общинските съветници в петък също да покажат, че държат на именития клуб, който през 2022 година ще навърши един век. „ Нека не вършим политика от „ Пирин ”, дано всички се обединим и покажем, че „ Пирин ” е необходим на Благоевград ”, акцентира кметът. Представители на бизнеса акцентираха, че сега клубът разполага с доста добра спортна база, каквато в никакъв случай не е имал. Стана ясно, че Общината е подготвена да кандидатства с план за финансиране във Фонд на фондовете за създаване на още две футболни стадиони, тенис кортове, лекоатлетическа писта и съблекални край село Зелен дол. Общината е подготвена да спомага и да трансферира дялове на предприемачи, които желаят да спонсорират клуба. „ Дори сме съгласни да сме миноритарен притежател, а контролният пакет акции да е в този, който обезпечава финансирането, може да създадем публично-частно партньорство ”, показа Камбитов.
Изпълнителният шеф Венко Попов и през днешния ден акцентира, че парите се харчат транспарантно и всеки, който демонстрира интерес, може да се запознае с всички документи, с приходите и разноските в клуба. Венко Попов увери, че на всеки три месеца се прави одит и няма по какъв начин да се злоупотреби даже с един лев.
По време на срещата участваха и бизнесмените Иван Чапов, Петър Байкушев, Емил Павлов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР