София. Нямаме отговор като държава какво сме направили за обвинения

...
София. Нямаме отговор като държава какво сме направили за обвинения
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Нямаме отговор като държава какво сме направили за обвинения в съучастие за атентата срещу папа Йоан Павел Втори

София. Нямаме отговор като страна какво сме създали за обвинявания в съучастничество за атентата против папа Йоан Павел Втори. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на представянето на второто издание на книгата „ Атентатът против папата “ от проф. Джузепе Консоло в Българска телеграфна агенция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ За да сме почтени пред себе си, би трябвало да кажем, че клеветите против България, с изключение на от непознати централи, имаха и искрено български привкус. Когато през днешния ден приказваме с нашите италиански другари, никой в никакъв случай не е изразявал подозрение за достойнството и положителното име на България или за присъединяване на България в атентата. В началото на 90-те години българи на най-високи държавни позиции подкрепяха концепцията, че България е в основата на атентата против папата. Тези неща не трябва да ги премълчаваме, в случай че желаеме да се откровени със себе си “, сподели Петков. Той добави, че проф. Консоло знае какво му е коствало поемането на отбраната.

„ За да сме почтени пред себе си, в многото диалози с представители на Ватикана на въпроса “А в действителност вие какво направихте за този несретник Сергей Антонов? “ няма отговор. Нямаме отговор като страна, като институция и това е срамно “, добави още Петков.

Той обърна внимание, че няма даже и камък в София на името на Сергей Антонов.
„ Ако някой си мисли, че ние сме изчистили името на България, това за мен е един недостоен възторг “, акцентира Петков. Той съобщи, че необръщането на задоволително внимание по отношение на този случай е загърбване на достойнството на България и съучастничество в принизяването на тъгите на Сергей Антонов.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР