София. Няма документални следи кой е пренаредил листите с чакащите

...
София. Няма документални следи кой е пренаредил листите с чакащите
Коментари Харесай

Зам.-министър Димитър Петров: Няма документални следи кой е пренаредил листите с чакащите за трансплантации - трябва да се установи кой е наредил това нещо

София. Няма документални следи кой е пренаредил листите с чакащите за трансплантации - би трябвало да се откри кой е наредил това нещо. Това сподели по време на брифинг заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров по отношение на проблема с предреждането в листите на чакащите за трансплантация в болница " Лозенец ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Във връзка с проблема би трябвало да се усанови кой е наредил това нещо. Това най-добре да го каже проф. Спасов, другояче може да се изтълкува, че той самичък си ги е пренаредил. Тук документални следи няма. той е способеното лице. Два пъти споделям, че това нещо може да бъде направено от министъра или от премиера. Едва ли на по-ниско равнище е правено ", сподели още заместник-министърът.

Той разяснява информацията за противозаконни трансплантации в болница " Лоценец ".

" Ние подадохме тази информация. По-точно тя е подавана поетапно от Изпълнителната организация " Медицински одит " в хода на трансплантациите колкото за хора от чужбина и други хора от други страни, да се ревизират. Подадена е до Здравно министерство тогава в хода на тези трансплантации, само че не е направено нищо. Ние тази информация, когато я видяхме, я подадохме ", съобщи още заместник-министърът.
той уточни, че за хода на следствието би трябвало да се питат проверяващите органи. Те би трябвало дае открият има ли такива лица, въобще със същите имена ли са - донори и рецепиент, имат ли роднинска връзка. Аз нямам доверие да имат ", съобщи още Димитър Петров.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР