София. Няколко дни преди изборите за Европейски парламент, гражданите са

...
София. Няколко дни преди изборите за Европейски парламент, гражданите са
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Станишев в Плевен: Да променим България и Европа и да върнем надеждата на хората

София. „ Няколко дни преди изборите за Европейски парламент, жителите са изправени пред избора: статуквото или смяна. Ако Българска социалистическа партия завоюва, ще има причини за предварителни избори. Това е националният залог през днешния ден. Колкото по-висока е интензивността, толкоз по-висок е шансът на Българска социалистическа партия. Призовавам жителите, които желаят смяна, да излязат и да гласоподават ". Това съобщи президентът на ПЕС и претендент за член на Европейския парламент от " Българска социалистическа партия за България " Сергей Станишев пред публицисти в Плевен, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Основен
залог е и какво ще се случи в Европа. Сега имаме късмет за разтрошаване на дясното статукво. Общият претендент за президент на Европейската комисия Франс Тимермас изрично потвърди, че има най-сериозна и ясна визия за обществени промени на европейско равнище. Дебатът сред главните претенденти на другите политически обединения показва, че сякаш никой не има вяра, че ЕНП може да се грижи за хората. Със мощен резултат на изборите имаме опция за образуване на лявоцентристко прогресивно болшинство в Европейски Съюз “, разгласи Станишев на среща с обществеността в гр. Плевен.
Запитан каква е директната изгода от гласуването в страни като България, Станишев акцентира, че е безусловно неправилно да се мисли, че сме дребна страна в Европейски Съюз, от която нищо не зависи. „ Как да чакаме тогава другите да ни одобряват на съществено, в случай че сме без самочувствие? “, запита Станишев.
„ Ние имаме своето въздействие в европейски проект и по тази причина е значимо да гласуваме на тези избори. Показахме, че имаме сили в Европа. Например с моя Доклад по Шенген от края на предходната година, по който намерихме сериозна поддръжка от социалистическото семейство в Екологичен потенциал за това, че е належащо България да се причисли неотложно и с всички граници. Направихме го и с тъй наречените пакет „ Мобилност “, по който пък със взаимните старания на евродепутатите от България успяхме година и половина да удържаме приемането на някои скандални текстове в него “, добави водачът на ПЕС.
По отношение на терзанието от надигащата се вълна на шовинизъм в Европа, Станишев означи: „ Убеден съм, че няма да има националистическо цунами, което да опустоши Европа. Да, ще има увеличение на националисти в Екологичен потенциал, само че хората схващат, че националистическите послания за затваряне на границите през 21-ви век са химера. “
Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " Васил Антонов акцентира, че „ Кампанията на ГЕРБ и персонално на премиера Борисов в област Плевен е напълно ПР-ориентирана. Например с възобновяване на Военното учебно заведение. През 2009 година Българска социалистическа партия одобри решение за това, а с идването си на власт ГЕРБ го анулира. Впоследствие ръководещите отново стартираха активността си по тази тематика. Най-красноречивият образец е с АЕЦ „ Белене “ - първо спряно като план, в този момент възобновено с говорене. ГЕРБ забави стратегически държавни планове с 10 години, а в този момент в акцията ги възобнови. “
В програмата на Станишев за област Плевен са включени и общоградска среща в град Левски и разкриване на клуб на Българска социалистическа партия в град Пордим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР