София. Надявам се, че ще бъде взето решение до средата

...
София. Надявам се, че ще бъде взето решение до средата
Коментари Харесай

Очаква се законодателството срещу двойния стандарт при храните в ЕС да се приеме до пролетта на 2019 г.

София. Надявам се, че ще бъде взето решение доникъде на 2019 година за смяната в законодателството, обвързвано с двойния стандарт на храните. Това съобщи европейският комисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете – Вера Йоурова по отношение на интернационален конгрес на високо ниво, отдаден на двойния стандарт при храните в Европейски Съюз на тематика „ Двойни стандарти при храните в Европейски Съюз: къде сме и по какъв начин да решим казуса на Европейско равнище “, който се организира в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и под патронажа на премиера Бойко Борисов.
В изявлението си комисар Йоурова акцентира, че е обсъждала тематиката с министрите на индустрията и земеделието от Европейски Съюз и всички си дават сметка, че този проблем съществува.
„ Бих се срамувал доста, в случай че бях на мястото на тези вериги и производители. Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите бранители на европейската вероятност. Не ми е минавало през мозъка, че е допустимо такива огромни авторитетни компании да си разрешат да вършат сходно нещо ”, разяснява министър председателят Бойко Борисов в изявлението си и акцентира, че единството на Европейския съюз би трябвало да значи обединен стандарт.
Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова разяснява, че ще бъдат положени всички старания тази законодателна самодейност да бъде бързо придвижена напред, с цел да може австрийското председателство да завърши работата по този пакет и да има както ясни и единни стандарти, по този начин и високи наказания за тези, които ги нарушават.
На форума участваше и омбудсманът Мая Манолова. В изявлението си тя акцентира, че най-високо би следвало да стоят правата на жителите, а не икономическите ползи на огромните корпорации. „ Изказваме подозрения, че включването на националния усет като опрощение за производителите на предложение на разнообразни стандарти в одобрени марки е проблем. Скептична съм кой и по какъв начин може да потвърди съществуването на народен усет, когато става дума за бебета. Трябва да се върви към ясна наредба, която и след измененията в законодателството, да направи невероятно предлагането на артикули с друго качество под една и съща марка на европейските консуматори “, сподели още Мая Манолова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР