София. Над 120 студенти и ученици се включиха в стажантската

...
София. Над 120 студенти и ученици се включиха в стажантската
Коментари Харесай

Над 120 студенти и ученици се включиха в стажантската програма на ЧЕЗ

София. Над 120 студенти и възпитаници се включиха в стажантската стратегия на ЧЕЗ. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението. За девета поредна година ЧЕЗ дава опция на студенти и възпитаници да придобият опит в действителна работна среда в областта на електроенергетиката. Стажантската стратегия на ЧЕЗ се реализира целогодишно като главната й цел е обезпечаването на професионално, личностно и кариерно развиване на младежите посредством асимилиране на практическата специфичност и особености в активността на компанията. Стажовете са платени, като част от тях са по Проект „ Студентски практики “ на МОН и сега се организират в 15 града в Западна България – Видин, Монтана, Гулянци, Мездра, Плевен, Радомир, Перник, Костинброд, Своге, Пирдоп, Самоков, Годеч, Дупница, Разлог и София.
През тази година участниците в стажантската стратегия на ЧЕЗ са над 120. Стажантите са студенти от бакалавърски стратегии на български и задгранични университети и възпитаници от XI и XII клас на професионални гимназии, учещи електротехнически или други специалности, свързани с бизнеса на компанията. Сред участниците са и финалистите от състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, който за пета година подкрепя надарени дванадесетокласници от професионални учебни заведения на територията на Западна България и им спомага при избора на специалност. За повече от 20 стажанти летният стаж не е първи в компанията. Голяма част от тях вземат участие и в „ ЧЕЗ Академия “ – следващ план на ЧЕЗ в поддръжка на надарени, младежи.
Дългогодишни сътрудници на ЧЕЗ в стажантската стратегия на компанията са Технически университет - София, Колеж по енергетика и електроника - София, МГУ „ Св. Иван Рилски “, ТУ „ Тодор Каблешков “, УНСС, СУ „ Климент Охридски “, Нов български университет, ХТМУ и 17 професионални гимназии от Плевен, София, Перник, Благоевград, Дупница, Елин Пелин, Козлодуй, Монтана, Кнежа, Ловеч, Етрополе, Белене и Пирдоп.
През последните пет години над 700 студенти и възпитаници са взели участие в Стажантската стратегия на ЧЕЗ. От тях над 170, след привършване на стажа, са назначени на работа в Дружествата на компанията.
Допълнителна информация за Стажантската стратегия може да се получи на и-мейл адрес [email protected], на уеб страницата на ЧЕЗ или на www.kadedrugade.com и във ФБ страницата „ ЧЕЗ–Къде другаде? “ /https://www.facebook.com/kadedrugade/.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР