София. На 24 срещу 25 май се очакват смущения на

...
София. На 24 срещу 25 май се очакват смущения на
Коментари Харесай

Доц. Петя Трифонова, НИГГГ: На 24 срещу 25 май се очакват смущения на магнитното поле

София. На 24 против 25 май се чакат разстройства на магнитното поле. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ зам.-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките доцент доктор Петя Трифонова.

„ Прогнозата е за доста умерено магнитно поле в идващите 2-3 седмици, обаче през нощта са се случили 3 не доста мощни изригвания на слънцето. Има нараснала фонова интензивност. Може би 24 против 25 май ще имаме разстройства на магнитното поле. Възможно е да достигнем и до стойности на стихия “, позволи доцент Трифонова.

Тя изясни, че сигурно хората не би трябвало да се тормозят. „ Има хора, които усещат по-силно сходен жанр феномени. Те се назовават метеочувствителни и реагират при промени на температурата, влагата. Много постоянно тези хора се оплакват от главоболие, от промени в кръвното и нараснала тревога. Няма какво да им препоръчам аз, с изключение на да водят по-спокоен темп на живот, да се употребяват течности, леки неща и да си стоят у дома. Няма по какъв начин да избягаме от магнитното поле към нас, просто би трябвало да понижим темпото на дейностите си през тези дни “, разяснява тя.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР