София. На 15 септември една класна стая ще остане празна,

...
София. На 15 септември една класна стая ще остане празна,
Коментари Харесай

Владимир Тодоров, БАПК: На 15 септември една класна стая ще остане празна, защото от началото на годината до сега са загинали 20 деца

София. На 15 септември една класна стая ще остане празна, тъй като от началото на годината до в този момент са починали 20 деца. Това съобщи пред Радио „ Фокус “ Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия. По думите му, множеството деца са починали като пасажери в коли, по тази причина е значимо да се употребяват защитни колани и спомагателни седалки за деца. „ Общините обичайно и кметствата поставят старания преди първия образователен ден да се маркират пешеходни пътеки, да се укрепят огради, само че това е един съвместен развой, който включва родителите, децата и учебното заведение. Според мен, би трябвало да се ускори образованието по сигурност на придвижването в учебните заведения, тъй като то не е задоволително добре показано. В часа на класния децата нямат задоволителна осведоменост по разнообразни въпроси. Освен това, тръгвайки на учебно заведение, е добре всеки родител да проиграе така наречен „ безвреден път до учебно заведение “ – с детето си да извърви пътя от учебно заведение до дома, който има минимум конфликтни точки “, сподели Тодоров.
Децата би трябвало да знаят няколко правила, акцентира той. Винаги, когато слизат от автомобил, би трябвало да го вършат от страната на тротоара, а не от страната на пътното платно. Освен това по опция да имат светлоотразителни детайли по тях, а когато карат колелета или кънки да носят защитни каски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР