София. Много са важни за България предстоящите европейски избори, когато

...
София. Много са важни за България предстоящите европейски избори, когато
Коментари Харесай

Огнян Златев, ЕК: Европейските избори догодина са много важни за България, те ще допринесат за посоката, по която ще се движим

София. Много са значими за България идните европейски избори, когато следващата година всеки от нас ще бъде воден от своя цивилен дълг и със своя глас ще способства за посоката, по която ще се движим. Това сподели ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев по време на цивилен разговор под надпис „ Български глас за бъдещето на Европа “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Златев посочи, че е щастлив да види в залата толкоз доста младежи. „ Живеем в забавно, динамично и комплицирано време. Европейски Съюз е съюз на непрестанно случване, когато е бил въображаем и основан, визията не е била да оставаме на това ниво, в противен случай концепцията е ние да продължаваме да се развиваме, “ уточни той. Според него като жители на Европейски Съюз би трябвало да одобряваме всичко протичащо се към нас и да продължаваме напред с цялостна мотивация.
„ Европейски Съюз е съюз построен от 28 страни членки, 500 млн. жители с най-големия пазар, с най-силната стопанска система, един световен състезател в международната политика. Нека да си дадем сметка, че развиването на Европейски Съюз и европейската концепция е един непрестанен развой. Той е нещо, което непрестанно се развива “, сподели той. Огнян Златен обърна внимание на това, че живеем в един значим, само че и фактически определящ стадий от развиването на Европейски Съюз, тъй като от нас зависи в каква посока ще тръгнем от другата година. „ Не всичко може да се планува, преди 2-3 години трябваше да се оправяме с много рецесии, което не ни се беше случвало преди, само че позитивното беше, че успяхме да излезем от тях, и това е по този начин, тъй като бяхме дружно, “ посочи той. Златев напомни, че предходната годината ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер е предложил Бяла книга с 5 разновидността за бъдещето на Европа, за това в какъв съюз желаеме да живеем. „ Много е значимо за България, когато следващата година всеки от нас ще бъде воден от своя цивилен дълг и ще гласоподава на европейските избори, със своя глас да способства за посоката, по която ние ще се движим ", сподели още той. По думите му тези 5 оферти са били обсъждани на срещи с младежи, с представители на университетските среди и бизнеса и с по-възрастното население. „ Беше доста забавно да се чуят техните отзиви и реакции. За мен най-важното е, че българските жители имат вяра в Европейския съюз, бъдещето развиване на Европа и виждат своето развиване като жители на Съюза “, сподели той.
Според него това е причина и отговорност на българските политици да се отнесат доста съществено към този избор на жителите.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР