София. Много повече от симпатизантите на БСП гласуваха вчера за

...
София. Много повече от симпатизантите на БСП гласуваха вчера за
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев, социолог: Много повече от симпатизантите на БСП гласуваха вчера за Румен Радев, отколкото гласуваха на предишния тур, когато имахме и парламентарни избори

София. Много повече от симпатизантите на Българска социалистическа партия гласоподаваха през вчерашния ден за Румен Радев, в сравнение с гласоподаваха на предходния тур, когато имахме и парламентарни избори. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев.

„ Това, което ние засичаме с методите на социологията, е, че към 100-тина хиляди души се върнаха социалисти, които дадоха гласа си за Румен Радев, само че не дадоха гласа си за Българска социалистическа партия преди една неделя. Да, отчаяние има освен в електората на Българска социалистическа партия, само че и в доста други електорати. Но дано около по-частичните неща, да не пропущаме основното и значимото – базовото съответствие в страната 2 към 1 “, сподели още той.

По думите му Румен Радев е получил успеха преди половин година заради два несполучливи опита за сформиране на държавно управление.

„ Румен Радев стана за повторно президент официално и публично от нощес, само че всеки, който схваща от политика, знае, че това се случи на вратата на президентството преди година и половина с юмрука, вдигнат нагоре. Печалбата на изборите тогава стартира. Тогава беше ясна тази облага. Защото всичко това, което докара до вдигнатия пестник, ясно сочеше, че не може това да продължи по този метод “, уточни Кънчо Стойчев.
Според него процентът изборна интензивност се употребява като отбрана от изгубилите.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР