София. Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие

...
София. Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие
Коментари Харесай

МВР: Създадена е предварителна организация за осигуряване на безопасността преди и по време на честванията за 3 март

София. Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на районното развиване и благоустройство Николай Нанков и зам.-министърът на превоза Ангел Попов предизвестиха за предстоящи съществени заледявания и за действителна заплаха от формиране на поледица по пътищата на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Те молиха при опция да се заобикалят пътувания, а в случай че това се наложи, водачите да потеглят готови за атмосферните условия коли и да карат извънредно деликатно.
" Предприети са ограничения за опесъчаване на автомагистралите ", разясни министър Нанков.
" Създадена е организация и дежурните екипи на Министерството на превоза ще са в непрекъснат контакт с екипите на Министерство на вътрешните работи и АПИ, има подготвеност за оказване на подпомагане при зародили проблеми ", посочи зам.-министър Попов.
Министър Валентин Радев обърна внимание върху безвредното боравене с уреди на твърдо гориво, които постоянно се употребяват при тези атмосферни условия, както и на заплахата от надвисналите от покривите ледени висулки. Той съобщи, че отговорност за премахването им от частни жилищни здания е на домоуправителите, а при неспособност те биха могли да потърсят помощ от общините или да алармират на тел. 112. Осигурено е дежурство на пожарните и избавителните елементи по райони, в това число и в региона на тържествата на връх Шипка. Следят се и равнищата по поречията на реките в Югоизточната част на страната. Вътрешният министър разясни, че до този миг придвижването по граничните пунктове е обикновено, дежурните екипи имат подготвеност да поемат упования по-засилен трафик през почивните дни.
Във връзка с сигурността на придвижването по пътищата е основана предварителна организация от ГДНП и на всички проблематични сектори, входно-изходни артерии на огромните градове и основни кръстовища, ще има екипи на " Пътна полиция ", които ще подкрепят и контролират придвижването, в случай че това е належащо. Пътищата, на които се чака най-голямо натоварване, са Е-79 (София - Кулата), автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “, Хемус, пътищата София - Варна, В. Търново - Русе, както и към огромните зимни курорти. На 3 март, когато се отбелязва Националният празник на България, проходът „ Шипка “ ще бъде затворен и през него няма да се позволяват моторни транспортни средства от входовете му откъм Габрово и Стара Загора. Там жителите ще могат да паркират на методите на специфични буферни паркинги. Желаещите да се качат на паметника-костница, ще могат да го създадат пеш.
Днес от 16.00 до 20.00 часа ще се стопира придвижването на тежки коли по автомагистралите и главните първокласни пътища на страната. Същата мярка е планувана и за последния почивен ден (5 март), само че за времето от 14.00 до 20.00 часа. Забраната няма да се отнася единствено за компаниите, пренасящи живи животни и артикули на температурен режим, а задачата е да се облекчи придвижването за колите.
Има подготвеност при утежняване на пътната конюнктура да се прибегне и до краткотрайна организация на придвижването и да се стопират избрани сектори или цели пътища до почистването им.
По отношение на организацията за празника в градовете, екипите на Охранителна полиция е провела защитата на всички обекти. Силите на реда ще наблюдават главно да не се позволяват хора, използвали алкохол или такива, които са в несъответстващо положение. До местата, където са планувани тържествените отбелязвания на празника, няма да бъдат допускани хора с обемисти багажи, въоръжени лица, внасянето на пиротехника. Около 600 униформени са ангажирани в защитата на тържествата на Шипка.
Организация за София
На всички изходни артерии на столицата ще дежурят постове на " Пътна полиция ", които ще управляват, провеждат и подкрепят придвижването на моторни транспортни средства.
Днес от 16.00 до 20.00 часа ще бъдат спирани от придвижване всички товарни коли по главните пътища, извеждащи от София; същото ще важи и в интервала 5 март. На 3 март от 10.00 до 18.00 часа и на 5 март от 12.00 до 22.00 часа на вход и излаз на главните пътни артерии ще бъдат ситуирани екипи на столичната Пътна полиция.
Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е възнамерявало и подхванало всички ограничения за застраховане на сигурността и реда по време на провеждането на тържествената гала, обвързвана с отбелязването на националния празник – 3 март. Ще бъде обезпечена защита на всички обществени прояви, засилено ще е вниманието на служителите на реда към места, на които има скупчване на хора – гари, автогари, тържествени събития. Служителите на реда насочат апел към жителите да бъдат бдителни за парите и движимостите си, както и да не оставят без контрол багажа си.
Организация на придвижването по отношение на празника в София
Забранява се влизането на пътни транспортни средства в двете направления, престоят и паркирането, както следва:
От 08.00 часа до 12.30 часа на 3 март:
- по ул. „ Оборище ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Г. С. Раковски ”;
- по ул. „ Московска ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Г. С. Раковски ”;
- по ул. „ 11-ти август ” сред бул. „ Княз Ал. Дондуков ” и пл. „ Св. Ал. Невски ”;
- по ул. „ 15-ти ноември ” сред бул. „ Цар Освободител ” и пл. „ Св. Ал. Невски ”.
От 14.00 часа до 21.00 часа на 3 март:
- по бул. „ Цар Освободител ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Г. С. Раковски ”;
- по ул. „ 15-ти ноември ” сред бул. „ Цар Освободител ” и пл. „ Св. Ал. Невски ”;
- по ул. „ Аксаков ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Г. С. Раковски ”;
- по ул. „ Цар Шишман ” сред ул. „ Славянска ” и пл. „ Народно заседание ”;
- по ул. „ 6-ти септември ” сред ул. „ Славянска ” и бул. „ Цар Освободител ”;
- по ул. „ Хаджи Димитър ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Цар Шишман ”.
От 11.30 до 12.30 часа на 3 март по ул. „ Леге ” сред ул. „ Съборна ” и пл. „ Атанас Буров ”.
Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства като се изключи колите, осигуряващи мероприятията, както следва:
От 14.00 часа на 2 март до 21.00 часа на 3 март по ул. „ Оборище ” сред ул. „ Г. С. Раковски ” и ул. „ 11-ти август ” и да се закрият базарите за художествени творби.
От 07.00 часа до 12.30 часа на 3 март:
- на паркинга на пл. „ Николай Гяуров ”;
От 07.00 часа до 21.00 часа на 3 март:
- на паркингите на пл. „ Народно заседание ”;
- на паркингите на пл. „ Св. Александър Невски ”;
- на ул. „ Оборище ” сред ул. „ Г. С. Раковски ” и бул. „ Васил Левски ”.
От 21.00 часа до привършване на тържествата на 3 март, единствено при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция ” при Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Цар Освободител ” сред ул. „ 15-ти ноември ” и ул. „ Г. С. Раковски ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР