София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска

...
София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска
Коментари Харесай

България поиска от Китай ускоряване на процедурите за износ на селскостопански стоки

София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов изиска от китайския си сътрудник Хан Чанфу ускорение на процедурите за експорт на селскостопански артикули към Китай, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. „ Процедурите за експорт на мляко и млечни артикули са на заключителен стадий. Много е значимо да бъде придвижена и тематиката с износа на тютюн, която бе сложена по време на вчерашната среща с премиера Борисов. Очакваме китайската страна да изпрати специалисти, които да инспектират българския тютюн “, акцентира министър Порожанов.
Хан Чанфу от своя страна изясни, че сега в Китай има краткотрайни ограничавания за вноса на тютюн от Европейски Съюз. Той пое ангажимент специалисти да бъдат изпратени в къс период.
Министрите подчертаха положителното съдействие сред двете страни. Вчера те откриха Офис за контакти на асоциация Шънджън Крос-Бордър И-Комерс (Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association). Той ще обслужва логистичня център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули в страните от самодейността „ 16+1 “ (Страните от Централна и Източна Европа - ЦИЕ+Китай). Центърът се намира в Тракия икономическа зона, Пловдив. Платформата дава опция за електронна търговия сред Китай и страните от Централна и Източна Европа
„ В момента електронната търговия е доста съвременна в Китай. Смятам, че този тип търговия е доста подобаващ за формата 16+1. За да бъде още по-ефективна би трябвало да се изградят демонстрационни зони. Моделът основан в България може да бъде пренесен и в други страни от формата, в това число и в Китай “, акцентира Хан.
Китайската страна осведоми по време на срещата, че е основала безвъзмезден " Изложбен център за селскостопански артикули Китай – ЦИЕ " в Свободната зона на пристанище Янтиен на град Шънджън, и приветства представянето на селскостопански артикули от България.
Румен Порожанов пое ангажимент България да работи интензивно за създаване на демонстрационни павилиони и да обезпечи поддръжка за капиталовите планове на китайски вложители. Министрите подписаха протокол от съвещанието на извършената през днешния ден Трета среща на българо-китайската работна група за съдействие в региона на земеделието сред двете министерства.
По-рано двамата министри посетиха индустриалните бази на Тиендзин Стейт Фармз Агрибизнес Груп и розоварна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР