София. Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова излезе с позиция

...
София. Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова излезе с позиция
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова излезе с позиция относно въвеждането на електронното направление

София. Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова излезе с позиция по отношение на въвеждането на електронното направление, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването . В позицията се показва, че от 1 юни, към този момент трети ден, е в ход издаването на електронните посоки. Трети ден български жители не могат да получат нужните им посоки за прегледи и проучвания. „ Недопустимо е поради една компания, снабдител на програмен продукт, която е неглижирала процеса по въвеждането на този тип електронна здравна услуга, пострадали да са жители и лекари “, се показва в позицията. Според министъра две години доставчиците на програмен продукт са обучавани, с цел да са подготвени на 1 юни 2022 година да започват модулите за електронно направление. Въпреки това „ неразбрали “ не липсват – може би тъй като упованията им са били Министерството на здравеопазването да отсрочи старта на е-направление, което се е случвало неведнъж през годините – изключително във връзка с електронното опазване на здравето.
„ За мен като министър на опазването на здравето фактът, че законодателят не е планувал никакъв механизъм за наказания по отношение на тези, които саботират процеса на електронизация, е недопустим. Не може за толкоз основен детайл в нашата здравна система, какъвто са направленията за прегледи или проучвания, да се разчита само на положителната воля на частни субекти. Затова ще упорствам и ще намерим тези законови механизми, които да глобяват сходна безнаказаност. Ще поддържа всички съсловни организации и жители, които ще потърсят правата си по правосъден път поради ограничавания им през последните два дни достъп до опазване на здравето – по причина „ неразбрали “ частни субекти.
Най-късно в понеделник, 6 юни, чакам от създалите медицинския програмен продукт, който и все още дава редица неточности при издаването на електронни посоки, отговори за създалата се обстановка. На всички други, които подходиха отговорно, благодаря “, се споделя още в позицията на здравния министър

!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР