София. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков връчи

...
София. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков връчи
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков отличи църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч с приза „Сграда на годината“

София. Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков връчи на Ловчанския митрополит Гавриил специфичния приз „ Сграда на годината 2017 година “ за построяването на православния катедрален храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ в гр. Ловеч на церемонията по време на която бяха отличени спечелилите в националния конкурс. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройство . „ Църквата е първият новопостроен катедрален храм от съвсем 100 години насам и спомага извънредно мощно за духовно развиване на Ловчанска епархия “, акцентира министър Нанков. Той оцени високо работата на митрополит Гавриил и изрече своето почитание за силата, смелостта и куража на духовния лидер. Министър Нанков подсети, че храмът е изграждан 12 години. Той изрече своята признателност на всички спонсори, страната и елементарните жители, откъснали от залъка си, с цел да осъществят тази фантазия на ловчанлии и българите християни в страната. “Поклон пред това, което направихте за Ловеч “, сподели още Николай Нанков. По време на церемонията бе оповестена и дарителска самодейност за дотъкмяване на изографисването на църквата.
Министър Нанков означи, че Националният конкурс „ Сграда на годината “се е трансформирал в етикет за строителния бранш и капиталовия развой. „ Той е пример на напредъка, качеството, на това, което всички ние с експертизата и професионализма, с които разполагаме, даваме за нашата страна и българските жители. Заедно с общи старания би трябвало да подобряваме регулационната и капиталовата среда, с цел да създадем България едно почтено място на Европейската и международната сцена “, акцентира Николай Нанков. Той добави, че българските архитекти, инженери и строители не отстъпват на сътрудниците си от европейско и международно равнище.
Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, която е и ръководител на журито от 32-ма души, определило постройките спечелили в състезанието, връчи премиите в категория „ Производствени, логистични и търговски здания ”. Отличие получиха Логистичен център „ Кабиле “ и Производствена постройка за електронни съставни елементи „ Осрам “.
В словото си зам.-министърът означи, че един от акцентите в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството следващата година ще бъде стимулирането на капиталовия развой посредством публично-частно партньорство. „ Надявам се следващата година по това време да имаме нова категория, която да награждаваме - общественозначима постройка, построена с публично-частно партньорство “, съобщи тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР