София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов събра

...
София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов събра
Коментари Харесай

Министър Нено Димов събра предшествениците си на министерския пост по случай успешното европредседателство в сферата на околната среда

София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов събра през днешния ден предшествениците си на министерския пост, с цел да ги осведоми за постигнатото по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и да им благодари за приноса. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). „ Поканих ви, тъй като желаех да се обърна с признателност и самопризнание към всички, които сме управлявали това министерство, откогато то съществува. Председателството, което приключи, затвори един цикъл, почнал през 1990 година Тогава още си мечтаехме, че някъде, в миналото в бъдещето, ще има европейска вероятност за България и всички ние през годините дадохме своите старания за това “, сподели министър Димов пред сътрудниците си.
„ Първият Закон за запазване на околната среда и Оценка на въздействието върху околната среда е признат 1991 година, когато Валентин Василев беше министър. Това бяха напълно нови неща и не бяха чувани в България “, напомни Нено Димов. „ По времето на Евдокия Манева се одобриха осем закона, нова конструкция, настъпи фундаментална смяна. Цялата стратегия „ Натура “, която в този момент толкоз доста е дискутирана, се обособи по времето на Джевдет Чакъров. Продуктовите такси за пластмасовите торбички бяха пробив, нещо новаторско, което направи Нона Караджова. Излишно е да приказвам за последните години с Ивелина Василева, която и в този момент оказва помощ като ръководител на Парламентарната комисията по околната среда и водите. Това е доста дълъг интервал, който за мен приключи сполучливо с края на европредседателството “, акцентира министърът. „ По време на председателството разгледахме основни тематики, каквито са кръговата стопанска система и замърсяването на въздуха. Тези тематики нямаше да може да бъдат сложени и да имаме този триумф, в случай че не беше труда на всички нас “, сподели още Нено Димов.
От името на присъстващите Евдокия Манева благодаря за жеста на министър Димов и за това, че той регистрира направеното от хората преди него в Министерство на околната среда и водите. От името на своите сътрудници тя съобщи подготвеност да оказват помощ, всеки в своята сфера, с цел да продължи да се утвърждава престижът на министерството. „ Целта на всички ни е да вървим напред, да работим за рационализиране на законодателството и реализиране на задачите за запазване на околната среда “, увери сътрудниците си Ивелина Василева.
В срещата участваха съвсем всички някогашни министри – Валентин Василев, Иван Филипов, Евдокия Манева, Джевдет Чакъров, Нона Караджова, Светлана Жекова, Ивелина Василева и Ирина Костова. Специално послание към сътрудниците си направи и служебният министър през 2013 година Юлиян Попов. „ Темите за качеството на въздуха и кръговата стопанска система като цели на председателството бяха извънредно навременно определени и наложени “, уточни Попов. Той благодари на министър Димов и екипа му, като означи, че и неговата работа като човек, който се движи в интернационалните среди, към този момент ще бъде по-лесна. Вместо да се бори с настройката на сътрудниците „ а бе, България! “, към този момент ще се възползва от настройката „ аха, България! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР