София. Между 70 000 лв. и 800 000 лв. могат

...
София. Между 70 000 лв. и 800 000 лв. могат
Коментари Харесай

Български фирми и учени ще създават космически технологии и решения

София. Между 70 000 лева и 800 000 лева могат да получат микро, дребните и междинни предприятия и научноизследователските организации в страната за основаване на нови галактически технологии, приложения и образователни стратегии за галактическо инженерство. Средствата са планувани в утвърденото през тази седмица Споразумение сред българското държавно управление и Европейската галактическа организация (ЕКА). Това оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа .
Министър Лорер разяснява, че подписаното съглашение с ЕКА е опция за повишения интерес и ангажираност на България да обезпечи по-голяма опция на галактическата промишленост за присъединяване при осъществяване на планове в региона на научно-приложните проучвания и високотехнологични артикули и услуги. " Сътрудничеството способства и за повишение на качеството и конкурентоспособността на научноизследователския и софтуерен бранш у нас, както и за по-бързо развиване на българските новаторски компании ", добави той.
Тръжната процедура за разпределянето им ще започва през юли т.г. Програмата е на обща стойност 2,4 млн. лева В нея ще могат да вземат участие още стартъпи и български компании, които внедряват галактически технологии или правят такава активност в България. Критериите за кандидатстване ще бъдат финализирани през идната седмица, когато ще се подпише Хартата на Плана за европейска кооперираща страна. Подаването на документите ще продължи до септември.
Ще се финансират планове и приложения, свързани с летателния сегмент, съоръжение или подобаващи за задачите на ЕКА артикули, демонстрации на технологии, пазарни изследвания, макетни действия и други Ще се предизвиква партньорството сред науката и бизнеса, в това число с образуване на стажове в действителна изследователска или работна среда.
Най-добрите български разработки ще намерят приложение в активността на Космическата организация. До момента, с помощта на участието на България в нея, са утвърдени 37 плана. Сред тях е основаният от Българска академия на науките дозиметър, с който се изследва галактическата радиация на Марс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР