София. Лалетата са специален подарък от холандския външен министър и

...
София. Лалетата са специален подарък от холандския външен министър и
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева: Лалетата Сердика са един от най-ценните подаръци, които сме получавали

София. Лалетата са специфичен подарък от холандския външен министър и от холандското държавно управление и народ за българската страна във връзка 110 години двустранни дипломатически връзки, които се навършват тази година. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева, по време на засаждането на особено селектирани лалета в градинката „ Св. Климент Охридски “, във връзка 110 години дипломатически връзки сред България и Нидерландия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Това са особено селектирани лалета, наречени " Сердика " доста се надявам те д красят нашата красива столица и да бъдат наслада, както за жителите на София, по този начин и за нейните посетители. Ние подарихме на холандското държавно управление и на холандския народ 110 рози " дамасцена ", сподели Захариева.

" Считам че този подарък е един от най-ценните, които сме получавали. Първо, тъй като това е особено селектиран вид в цветовете на българския байрак. И второ, тъй като носи доста особено име ", добави външният министър. Захариева благодари на кмета Йорданка Фандъкова за съдействието.

" Намерихме място, в което да посадим тези лалета. Не ми се искаше да бъде в двора на Министерство на вътрешните работи, желая да бъде някъде в центъра на София, тъй че повече жители и посетители да могат да се насладят на тези красиви лалета ", добави Екатерина Захариева.

Виолета СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР