София. Колкото по-малко се месят политиците в отношенията между българите

...
София. Колкото по-малко се месят политиците в отношенията между българите
Коментари Харесай

Красимир Велчев, ГЕРБ: Колкото по-малко се месят политиците в отношенията между българи и руснаци, толкова по-добре е и за любовта между двата народа

София. Колкото по-малко се месят политиците в връзките сред българите и руснаците, толкоз по-добре е и за любовта сред двата народа. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев във връзка признатия от държавното управление Доклад за положението на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от главните външнополитически закани за България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Не съм чул, нито сме коментирали едно такова изявление. Не знам до каква степен това е съществено и същинско. Има комисии, където имат доста повече информация. Явно, че това е в Комисията по вътрешна сигурност. Не знам защо става дума и за какви закани, само че очевидно, с цел да има такива изявления, нещо ги тормози. Ако има точни обстоятелства, това би помогнало да се поправят избрани изявления или дейности на ръководещите “, разяснява Велчев.
Попитан дали прави разлика сред страната Русия и народа на Русия, той отговори: „ несъмнено “. „ Дори и в този момент, когато беше обичайна среща на русофилите в България, и там го споделих, че когато приказваме за русофилство и за любовта към Русия, едва ли някой има поради Путин, Горбачов, Брежнев или Сталин във времето. Аз също съм човек, който съм учил там и това са едни прелестни години, в които съм живял. Имах доста другари – не политици, не ръководещи, а елементарни руснаци, които са се отнасяли с огромна обич и почитание “, добави Велчев. Според него любовта и уважението пораждат обич и почитание. „ Когато приказваме за любовта, постоянно съм имал поради тази към съветския народ. Обикновено политиците пречат, не знам за какво, само че пречат на връзките сред елементарните хора. Колкото по-малко се месят в тези връзки, толкоз по-добре и за любовта сред двата народа “, сподели още Красимир Велчев.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР