България не е малка. Малки са може би манталитетите на

...
България не е малка. Малки са може би манталитетите на
Коментари Харесай

Радан Кънев: България не е малка. Малки са манталитетите на някои политици

" България не е дребна. Малки са може би манталитетите на някои политици в Брюксел ". Това сподели пред БНР претендентът за евродепутат от " Продължаваме промяната - Демократича България " Радан Кънев. Той посочи, че няма европейска страна, в която предизборната акция за европарламент да е едномесечна. Според него тази акция е нормално сред 6 месеца и година.

" Много хора в България, добре образовани и добре настроени към Европейски Съюз, не знаят какъв брой значима законодателна работа прави Екологичен потенциал – че ти не представляваш България в някакъв митичен Брюксел ", разяснява Кънев.

Според него въпреки всичко нашите жители и бизнеси стартират да осъзнават, че Брюксел нищо не постанова.

" Европейската политика взема решение доста локални проблеми ", отговори Кънев на въпрос дали се тормози, че дебатът към парламентарните избори ще измести този за европейските.

И разясни, че се тормози от друго:

" Местната компроматна тиня измести и националния, и европейския спор ".

По мотив евроскептицизма Кънев призна, че е имало поредност от решения, които са довели до изцяло обосновани реакции на жителите. Така той разяснява политики като Зелената договорка.

" Насаждането на обща, елементарна, черно-бяла картина в публичното мнение е доста рисково ", посочи Кънев.

И добави, че така наречен Зелена договорка са огромен брой законодателни актове, които би трябвало да се четат доста деликатно, преди да се трансформират.

" Крайните десници, надълбоко разграничени и фрагментирани в Екологичен потенциал, ще останат сериозно малцинство. Ще има вълна вдясно, само че няма да има антиевропейска вълна. Който си прави тази сметка, ще остане доста измамен ", предвижда Кънев.

Според него войната в Украйна е трансформирала стратегически за европейската политика осъзнаването, че Европа е 20 години обратно в региона на сигурността и защитата.

" България има сериозна, само че старомодна отбранителна промишленост ", добави той.

Кънев посочи, че постоянно е разчитал на персоналните преференции, когато се е явавал на избори, " изключително в тази мощна листа на ПП-ДБ ". И добави, че за разлика от други претенденти той е единствено и само в листата за европарламент.

" Смятам, че съм потвърдил задоволително, с цел да диря поддръжка там ", сподели още Кънев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР