София. Когато избират сервиз за смяна на гумите при подготовката

...
София. Когато избират сервиз за смяна на гумите при подготовката
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: При подготовката на автомобила за зимата избягвайте сервизите в съмнителни гаражи

София. Когато избират сервиз за промяна на гумите при подготовката на автомобила за употреба в зимни условия, хората да търсят услугите на търговци, които са на ярко, предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по bTV радио, оповестиха от пресцентъра на КЗП . Той добави, че е рисковано да се отива в съмнителни гаражи, където не се знае кой стои отсреща, с каква техника разполага и дали е регистриран да реализира такава активност.
Днес КАТ започва своята обичайната акция „ Зима ”, като в третия стадий от акцията – от 21 до 30 ноември, ще се ревизира дали колите са подготвени за зимата, а при нарушавания ще бъдат налагани наказания. Ще се следи редовността на фаровете, чистачките, устройствата за разчистване на стъкла и размера на грайфера на гумите, която би трябвало да е не по-малко от 4мм.
„ За да са спокойни хората, че ще приготвят колите си с хубави гуми, въпреки и не всеки път това да значи скъпи, е значимо да проследят маркировката, която е изобразена върху тях. Ако не са наясно какво значат знаците – като година на произвеждане, звук, разход на гориво, условия, при които могат да бъдат употребявани съответните гуми, могат да прочетат повече за това в интернет пространството ”, изясни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите.
Маргаритов посъветва още да се търси авансово информация за цените, на които ще бъде осъществена съответната услуга. „ Дали в цената на гумите, в случай че те се купуват от същото място, където ще бъдат заменени, са включени и самата промяна и други спомагателни разноски, които биха могли да зародят. За да не се окаже, че в началото сме били взели решение, което дава отговор на нашите показа за положителното съответствие цена-качество, а след това ще бъдем натоварени с още разноски, които ще оскъпят услугата в степен, която не сме си представяли ”, даде образец той.
Инспекторите на КЗП наблюдават за сходството на предлаганите в комерсиалната мрежа гуми със стандарта за сигурност, както и за обозначаването на цените и изискванията за продажби при възможни понижения.
През предходната година Комисията е забранила стартирането на пазара на 340 устройства за светлинна сигнализация за коли. Опасни зимни гуми на нашия пазар в хода на инспекциите не са установявани. „ В съгласуваност с сътрудниците от Агенция „ Митници ” още на границите ние обръщаме съществено внимание на сходството на стоките с европейските стандарти за сигурност и в случай че се стигне до опит за импорт на артикули без нужните документи, уповавам се че ще успеем да реагираме в точния момент и те няма да бъдат публикувани на нашия пазар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР