София. Когато искаме да отслабваме през горещите дни, задължително трябва

...
София. Когато искаме да отслабваме през горещите дни, задължително трябва
Коментари Харесай

Д-р Огнян Симеонов, диетолог: Балансирано меню с протеини, въглехидрати и мазнини помага за отслабване през лятото

София. Когато желаеме да отслабваме през горещите дни, наложително би трябвало да комбинираме в менюто си протеини, въглехидрати и мазнини на едно ястие. Това сподели диетологът доктор Огнян Симеонов в изявление за Агенция „ Фокус “.
„ Източник на протеини могат да бъдат сиренето, кашкавалът, яйцата, месото, рибата и доста други. Въглехидрати са всички плодове и зеленчуци, както и алкохолът. А към графата на мазнините включваме всички типове ядки, маслини и зехтини, за които най-добре е да бъдат студено пресовани “, изясни Симеонов.
Диетологът уточни и примерно меню, уместно за едно главно хранене. „ 120-130 грама филе от риба, салата (около един кг за мъже, а за дами – половин) и една чаена лъжичка зехтин или десетина маслини. Но маслините в никакъв случай не би трябвало да бъдат черни, тъй като черните маслини се боядисват. Истинската маслина е или кафява, или мрачно кафява или зелена. Много значимо е хората да схванат това и видят ли черна маслина да бягат от нея “, сподели той.
Според доктор Симеонов е възможно към главното си хранене да включим и една-две чаши вино, до 500 грама бира или сред 50 и 100 грама корав алкохол. „ Трябва да се има поради обаче, че алкохолът се води тежък въглехидрат и 50 грама корав алкохол по калории се равняват почти на 500 грама Шопска салата “, изясни той.
За изгаряне на непотребни телесни мазнини диетологът предлага още и преди всяко хранене да пием по две чаши топла вода. „ Топлата вода е като балсам за червата. Тя прави нещо като вътрешно измиване. На същия принцип, по който ние се къпем външно, топлата вода ни почиства от вътрешната страна. И в случай че не всякога, то най-малко заран преди закуска е хубаво да вършим това нещо “, изясни Симеонов.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР