София. Кметът Йорданка Фандъкова разговаря с Вернер Хойер - президент

...
София. Кметът Йорданка Фандъкова разговаря с Вернер Хойер - президент
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова разговаря с Вернер Хойер - президент на Европейската инвестиционна банка

София. Кметът Йорданка Фандъкова беседва с Вернер Хойер - президент на Европейската капиталова банка (ЕИБ), който е на посещаване в София по отношение на откриването на офис на финансовата институция в столицата. Това съобщиоха от пресцентъра на Столична община .
Впечатлен съм от смяната на София през последните години, сподели Вернер Хойер. По думите му в града се осъществиха значими планове. Особено е впечатлен от строителството на метрото, уточни също Хойер.
Кметът Фандъкова сподели, че Европейската капиталова банка е стратегически сътрудник на Столична община в работата по планове, с които развиваме София като зелен и новаторски град. Екологията е главен приоритет във всички браншове и планове, които пазиме.
Доверието на европейските институции е значимо за сполучливата подготовката и осъществяване на плановете за града.
Столична община съблюдава строга финансова дисциплинираност. Международната рейтингова организация " Стандарт енд Пуърс " S&P GlobalRatings удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на столицата BB+ с позитивна вероятност.
В София през последните години са осъществени доста значими планове, с финансовата поддръжката на Европейска инвестиционна банка. Над 251 млн. евро са вложени при строителството на втората линия на метрото и разширението на първа " Младост
- Цариградско шосе ", първа и втора фаза на Завода за преправка на битови боклуци, кръстовища на две равнища, капиталова стратегия за рехабилитация на улици и булеварди, доставка на нови рейсове за градския превоз.
В момента Столична община води договаряния с Европейската капиталова банка за финансиране на третата линия на метрото, както и за трета фаза на Завода за преправка на боклуци, с която ще изградим инсталацията за RDF гориво в " Топлофикация - София ".
Очакваме и разрешението на Европейска инвестиционна банка с остатъка от средствата за закупуване на рейсове, който е в размер на 8.6 млн. лв., да бъде ориентиран за закупуване на нови 22 броя рейсове на природен газ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР