София. Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии

...
София. Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии
Коментари Харесай

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване

София. Китай е добър образец за внедряване на актуалните технологии в административното обслужване на жителите. Това разяснява националният представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев, който управлява делегация на ГЕРБ в азиатската страна, оповестиха от пресцентъра на партията . „ Намаляването на административната тежест за жителите е измежду целите на кабинета на България, ръководен от министър-председателя Бойко Борисов ”, разяснява Димитър Бойчев. Той акцентира, че напъните в тази сфера са ориентирани към внедряването на електронно държавно управление. „ Амбицията ни е да се обезпечи оптимално омекотен достъп на хората до административни услуги. Възможностите, които оферират новите технологии, са значима част от този развой ”, уточни националният представител при визитата си в съвременен център за обслужване на жители в град Фуджоу, провинция Фудзиен.
В делегацията на ГЕРБ вземат участие и представители на локалната власт в общини по българското Черноморие. Бургаска област е показана от кметовете на Поморие, Созопол и Царево - Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, както и от ръководителя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. От Варненска област в състава на делегацията влизат кметовете на Аврен и Девня – Емануил Манолов и Свилен Шитов, а също и зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева. Добричка област е показана от зам. регионалния шеф Красимир Николов.
Гостите бяха поканени да прегледат първия по рода си в Китай център за обслужване на жители, в който все още се дават 462 разнообразни административни услуги – от регистрация на автомобил и жилищно кредитиране до издаване на виза. Голяма част от услугите се правят посредством електронни устройства, като за 76 от административните процедури е проведено и непрекъснато обслужване. Подобни центрове към този момент действат в доста градове на Китай, само че основаният във Фуджоу интегрира максимален брой услуги – над 90%, обясниха от китайската страна.
В града делегацията на ГЕРБ посети и жилищен комплекс с към 13 000 жители, където се дават и обществени услуги – грижа за самотни възрастни хора и занималня за деца от 6 до 13-годишна възраст.
Българската делегация бе посрещната и в компанията „ Newland ”, която е измежду водачите в региона на новите технологии – има 130 патента за приложение на QR кодове, заема първо място в Азия и трето в света по създаването на цифрови устройства за разплащане. Пред гостите от България бяха демонстрирани и най-модерните технологии за запазване на околната среда, които се ползват сполучливо за понижаване на замърсяването на въздуха в следствие от активността на топлофикационните компании, както и за филтриране на промишлени отпадъчни води посредством озониращи системи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР