София Кенин и Бетани Матек-Сандс надиграха Йелена Остапенко и Анастасия

...
София Кенин и Бетани Матек-Сандс надиграха Йелена Остапенко и Анастасия
Коментари Харесай

САЩ оцеля срещу Латвия и достигна финалите на Фед Къп

София Кенин и Бетани Матек-Сандс надиграха Йелена Остапенко и Анастасия Севастова с 6-4, 6-0 в съдбоносен конфликт на двойки и по този начин класираха Съединени американски щати за финалите на Фед Къп след сложен триумф над Латвия с 3-2.

Шампионката от Аустрелиън Оупън и ветеранката осигуриха на американките присъединяване на финалите в Будапеща от 14-19 април, откакто по-рано Кенин и Серина Уилямс претърпяха провали на сингъл в Сиатъл. Севастова изненада 23-кратната шампионка в шампионатите от Шлема след 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4) за първата й загуба на сингъл в отборната конкуренция. Уилямс изглеждаше изтощена в първия си мач на сингъл в шампионата от четири години насам. Поражението й от Севастова идва единствено седмици след отпадането в трети кръг на Аустрелиън Оупън от международната номер 27 от Китай Цян Уан.

Кенин пък отстъпи преди този момент на Йелена Остапенко с 3-6, 6-2, 2-6. Победителката от Откритото състезание на Австралия направи цели 49 непредизвикани неточности и това даде началото на завръщането за Латвия в конфликта, откакто отборът изостана с 0-2. Въпреки напъните им, Съединени американски щати продължава към финалите на конкуренцията след два месеца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР