София. Като първа политическа сила и най-голяма парламентарна група изразихме

...
София. Като първа политическа сила и най-голяма парламентарна група изразихме
Коментари Харесай

Даниел Митов, ГЕРБ-СДС: Изразихме волята си да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опит да съставим кабинет

София. Като първа политическа мощ и най-голяма парламентарна група изразихме волята си да приемем мандата и да създадем почтен, открит и транспарантен опит да съставим кабинет. Това сподели пред публицисти претендентът за министър председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов след съвещания при президента за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ В с идващите дни ще стане явен и съставът на този кабинет. Впоследствие, в хода на диалозите, ще преценяме тъкмо по какъв начин да действаме със самия мандат: дали ще има опция за сформиране на държавно управление, или не. Ясно е, че при всички положения България би трябвало да има бързи решения предвид на пандемичната конюнктура, възобновяване на стопанската система след пандемията и предвид на комплицираната геополитическа конюнктура, близо до нас. Обърнахме внимание на езика, който се употребява в Народното събрание, както и отвън него. Преди дни един политически водач си разреши да каже, че ГЕРБ би трябвало да изчезне. Не знам по какъв начин той възнамерява да направи по този начин, че 840 000 български жители да изчезнат. Такъв език е безусловно неприемлив “, акцентира Митов.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР