София. Качеството и конкурентоспособността на българското висше образование трябва да

...
София. Качеството и конкурентоспособността на българското висше образование трябва да
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Качеството и конкурентоспособността на българското висше образование трябва да бъдат ключов приоритет за държавата ни

София. Качеството и конкурентоспособността на българското висше обучение би трябвало да бъдат основен приоритет за страната ни. България има нужда от експерти, квалифицирани още в курса на образованието си на градежите, на изграждащите се трасета, в проектантските бюра, в лабораториите. Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на академичната 2017/2018 образователна година в Университета по архитектура, строителство и геодезия, оповестиха от прессекретариата на президента .
Румен Радев акцентира, че техническото обучение в Университета по архитектура, строителство и геодезия приготвя студентите за решаването на проблеми и от икономически, и от обществен темперамент, а дипломираните випускници могат сполучливо да ръководят обилни активи, да осъществят планове и да управляват фрагменти от разнообразни обществени сфери. „ Вие би трябвало да си тръгнете от тук с усвоени пълномощия по какъв начин да бъдете сполучливи в бъдещите провокации “, сподели още президентът.
„ Вие давате образа на България. Първото нещо, което вижда човек, когато дойде в нашата страна, е обекта на вашия труд. В това, което вършиме вие залагате нашите полезности. Вие сте нашата врата към света “, добави президентът и акцентира, че плановете, осъществени у нас и в чужбина от възпитаниците на университета, издигат и интернационалния авторитет на България.
Според президента Радев конкурентоспособността на България е в знанието и умеенето за използване на новаторските хрумвания в практиката. Държавният глава поздрави управлението и университетския състав на висшето учебно заведение за целенасочените старания за развиване на капацитета на всеки студент и за устрема за образуване на можещи млади експерти с вероятност за реализация в разнообразни сфери.
Пожелавам ви с доста непримиримост да продължавате тази значима за нас специалност. Тя ви дава доста, само че и изисква от вас. Тя е специалност, която по неповторим метод съчетава усета към хубостта с особеността на математическите планове. Никога не забравяйте нашата българска традиция и просвета в строителството във всички области. Това пожела Румен Радев на преподавателите и студентите на най-голямото висше техническо учебно заведение в региона на строителството в България.
Преди церемонията президентът разиска с управлението на образователното заведение промяната във висшето обучение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР