София. Жълт код за високи температури е в сила за

...
София. Жълт код за високи температури е в сила за
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за високи температури е в сила за 13 области в страната за 1 юли, за 6 - за дъжд и гръмотевици, а за други 6 - само за гръмотевици

София. Жълт код за високи температури е в действие за 13 области в страната за 1 юли, за 6 - за дъжд и гръмотевици, а за други 6 - единствено за гръмотевици. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението за високи температури важи за областите Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Максималните температури в тези области ще са към и над 35°.

Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевична интензивност е разгласен за областите Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново и Габрово. Вечерта и през нощта против петък там ще се развият мощни гръмотевични стихии и ще има интензивни превалявания, тук-там количествата ще са към 40-50 mm. Има условия и за градушки.

Предупреждение за гръмотевици е годно за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град и София-област. В тези области към и след обяд ще се развият гръмотевични стихии.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР