София. Изложението Ваканция и СПА Експо“ е прекрасна възможност да

...
София. Изложението Ваканция и СПА Експо“ е прекрасна възможност да
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Изложението „Ваканция и СПА Експо“ е прекрасна възможност да покажем огромния потенциал на българския туризъм

София. Изложението „ Ваканция и СПА Експо “ е прелестна опция да покажем големия капацитет на българския туризъм. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на откриването на Международната туристическа борса „ Ваканция и СПА Експо “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Виждаме триумфите от общите ни старания в последните три години. За предходната година имахме над 9,2 млн. задгранични туристи, а за януари до ноември доходи от над 7, 2 милиарда лв.. Това са извънредно високи резултати, които изискват от нас още повече старания и по-голяма отговорност “, съобщи Николина Ангелкова. Тя обърна внимание, че 2019 година ще бъде доста динамична и сложна, ще изисква да се положат повече старания от направените досега. „ Преди няколко дни Министерството на туризма разгласи новата си самодейност - „ Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм “, напомни министърът. „ Инициативата ще даде опция да покажем балнео и СПА туризма, вино и кулинария, културно-историческото ни завещание, опциите за авантюристичен и набожен туризъм “, посочи Ангелкова. „ За предходната година към 3,7 млн. българи са пренощували в местата за настаняване. Ръстът е с 2,3%, дребен е, само че демонстрира капацитет и значимостта на това от ден на ден да демонстрираме хубостите на България “, разяснява тя. „ Ще продължим оптимално да улесняваме напъните, които полагате и да надграждаме постигнатите резултати “, съобщи Николина Ангелкова.
Организаторът на Международна туристическа борса „ Ваканция и СПА Експо “ Вихра Огнянова съобщи: „ Туризмът не е просто израз на правото ни за свободно напредване, а на взаимното опознаване и доближаване. Той трансформира разликите в самородност, а срещите в другарство “. „ Вече 36 години страната ни е хазаин на една от най-големите туристически тържища в района. Това е доказателство, че България е дестинация с доста заряд, благоприятни условия и бъдеще “, разгласи тя.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР