София избира децата е проект, който спечели финансиране от първия

...
София избира децата е проект, който спечели финансиране от първия
Коментари Харесай

Ремонтираха 27 училищни тоалетни по проекта "София избира децата"




" София избира децата " е план, който завоюва финансиране от първия цивилен бюджет на София. В него жители оферират хрумвания, а други жители ги отсяват и гласоподават. Зад самодейността стои името на Деница Шилигарска , а нейният план е ориентиран към осъвременяването на тоалетните в общински учебни заведения, с фокус върху тоалетните за най-малките възпитаници.


" Това са учебните заведения с съществена степен, които са съвсем 160 в София. Изключително огромен мащаб. Бюджетът, който беше обособен от Столичната община в размер на  1,5 млн. лв. , за мащаба от  160 учебни заведения,  не е толкоз огромен. Наложи се да създадем конкурс, в който с ясно написани критерии, избрахме комисия с представители от Столичната община и ние двете с Ивелина Иванова, с която дружно входирахме плана ", описа в студиото на Радио София Деница Шилигарска.

Тя добави, че предходната година са определени учебните заведения, които ще вземат участие в програмата. Кандидатствали са съвсем половината от главните учебни заведения в София, а един от критериите е бил положението на тоалетните.

" Физическият съставен елемент за това какво е ситуацията сега на кандидатстване беше един от тях. Изключителен значим аспект там беше и  достъпността на средата  – има ли тоалетни, които са подобаващи за деца с инвалидна количка, даже и за деца с патерици. Включително какъв брой кабинки има на брой деца ", сподели Шилигарска.



Избрани са 29 учебни заведения, само че работата е почнала в 28 , защото управлението на едно от тях се отказало от програмата.

" 27 завършиха към този момент, 1 се забави. Имаме 27 подготвени, ремонтирани пространства ".

Тоалетните са ремонтирани в разнообразни тоналности – морско дъно, Тетрис, с разнообразни игрови детайли. Част от тях са в 7 СУ " Св. Седмочисленици ", 35 учебно заведение " Добри Войников " и други

Деница Шилигарска добави, че със Сдружение " Безопасни детски площадки " през идния уикенд провеждат самодейност в 42-ро учебно заведение в регион " Подуяне ", където ще бъде направена класна стая навън.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР